Skip to main content
Manifestări științifice

Prezentarea Programului “Study Tours to Poland”

Astăzi, 11 septembrie, în cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a avut loc prezentarea programului „Study tours to Polnad”. Programul este destinat studenţilor cu vârsta cuprinsă între 18-21 de ani.

Prezentarea a fost ținută de către reprezentaţii programului Dna. Elena PRUSINOWSKA și Dna. Ana VOZNYAK. În cadrul acesteia, a fost adus la cunoștință obiectivul principal al programului, cel de a ajuta participanții să devină cetățeni conștienți, cu un stil de viaţă activ. Programul pune un accent major pe studierea activităților organizațiilor non-guvernamentale și rolul acestora în societatea modernă.

Programul oferă oportunitatea pentru studenții din Belarus, Republica Moldova, Ucraina și Rusia de a se întâlni cu colegii lor polonezi, reprezentanți ai mediului academic și organizațiilor societății civile, precum și să ia parte la cursuri, seminarii și evenimente culturale.

Vizitele studenţilor se desfășoară sub sloganul „Meet Polonia” și includ:

  • Întâlniri cu liderii administraţiei publice din Polonia;
  • Vizite în cadrul birourilor și instituțiilor publice;
  • Întâlniri cu reprezentanți ai comunității academice – șefi de departamente şi studenți, astfel participanţii vor deveni familiarizați cu organizarea sistemului de învăţământ, cu activitatea socială a studenților și cu activităţile culturale pe care colegiile și universitățile le desfăşoară;
  • Vizite la sediile ziarelor și revistelor, precum și cele de radiodifuziune și televiziune; întâlniri cu jurnaliști;
  • Posibilitatea studierii modului de funcționare a economiei poloneze în condițiile pieței libere; Prezentarea rezultatelor transformării statului polonez după 1989;
  • Prezentarea organizațiilor non-guvernamentale, rolul lor în societate; dialogul cu autoritățile locale.
  • Posibilitatea de cunoaște cultura și istoria poloneză.

De asemenea în cadrul programului, studenţii vor avea posibilitatea să participe  la prezentări, ateliere de lucru, prelegeri și dezbateri.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Mică a Senatului, sala 212, cu începere de ora 11:00. În cadrul acestuia, au fost prezenţi aproximativ 80 de persoane.

Petru mai multe detalii despre program, accesaţi link-ul următor: http://www.studytours.pl/

Leave a Reply