Skip to main content

De Ziua Recunoștinței, lângă Arborele Mulțumirii, împreună cu Inga Ratcova și studenții de la Facultatea de Litere

În data de 28 noiembrie, studenții din anul I și II de la Facultatea de Litere au sărbătorit Ziua Recunoștinței în conformitate cu tradiția nord-americană.
Scenariul a fost gândit interactiv (istoricul, rețele, cântece, Quiz, Jig saw, paradă) implicînd nu doar organizatorii, ci și publicul. Studenții au prezentat informații interesante despre istoricul sărbătorii, primele tradiții de sărbătorire, au menționat datele importante din istoria culturii nord-americane legate de această zi, diferența dintre datele și ritualul de celebrare în diferite țări anglofone. Au fost menționate și prezentate personalitățile notorii care au contribuit la apariția sărbătorii sau care i-au influențat cursul, muzica tipică, rețetele culinare. Activitățile au fost foarte diferite și au alternat în mod inedit: de la prezentări, expunere, discursuri și quiz pe echipe în competiție deschisă la activități în grupuri mici și mari, rezolvare de puzzle, gustări de tarte pregătite de studenți și alte delicii reprezentative pentru sărbătoarea Recunoștinței.
Această sărbătoare anuală este marcată în a patra zi de joi a lunii noiembrie, iar specificul ei este de a mulțumi și a face gesturi de gratitudine. Cunoscută în lumea întreagă cu denumirea originală de Thanksgiving Day, această Zi reunește familiile în jurul mesei de la care nu lipsește celebra rețetă a curcanului copt.

La final, fiecare participant s-a apropiat de Arborele Mulțumirii pe care l-au impodobit cu frunze decupate de diferite culori. Fiecare participant, student sau profesor, a notat pe frunza primită numele persoanelor cărora le-a fost exprimată recunoștință sau lucrurile pentru care fiecare este recunoscător.
Facultatea transmite sincere felicitări doamnei Inga Ratcova, lector universitar la Catedra Filologie Germanică a Facultății de Litere, pentru buna organizare a activității, pentru moderarea excelentă și pentru atmosfera minunată pe care au creat-o împreună cu studenții!
Mulțumiri și recunoștință tuturor studenților!

Leave a Reply