Skip to main content
Noutăți

Mini-Simpozion dedicat Zilei Europene a Limbilor „ Educația plurilingvă: meserie și realitate”, ediția a IV-a”

În perioada 27 septembrie – 06 octombrie 2021, Facultatea de Litere ULIM, în parteneriat cu Centrul de Informare al Uniunii Europene în cadrul ULIM și Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM, a organizat manifestări dedicate Zilei Europene a Limbilor. Dintre acestea menționăm două activități:

  1. Mini-Simpozionul studențesc cu genericul „ Educația plurilingvă: meserie și realitate”, ediția a IV-a, organizat la data de 06 octombrie 2021, ora 10:30, pe platforma GoogleMeet.
  2. Filmulețe video dedicate celebrării Zilei Europene a Limbilor în cadrul ULIM – 27 septembrie 2021.

Studenții și profesorii Facultății au abordat aspecte importante ale educației lingvistice, au prezentat comunicări tematice și au discutat subiecte axate pe importanța cunoașterii limbilor străine, statistica limbilor vorbite în Uniunea Europeană, istoricul limbilor europene, fenomenul multilingvismului și beneficiile plurilingvismului instituțional și cotidian. În cadrul dezbaterilor de sinteză, s-a insistat asupra sensibilizării și cultivării competențelor interculturale și a fost menționată diversitatea limbilor studiate la Facultatea de Litere, fapt care contribuie direct și temeinic la formarea socioprofesională și dezvoltarea inteligenței emoționale a fiecărui specialist în devenire.

Leave a Reply