Skip to main content
Uncategorized @ro

Proiectarea filmului de producție românească “Tata mută munții” în regia lui Daniel Sandu la ULIM

În data de 16 martie, în cadrul Zilelor Francofoniei în incinta ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, a avut loc proiectarea filmului de producție românească “Tata mută munții” în regia lui Daniel Sandu, la inițiativa Institutului Cutural Român.
Cu un cuvânt de deschidere, prof. Elena Prus, Prorector pentru Proiecte ULIM, a salutat faptul că “acest film ilustrează emblematic noul val al cinematografiei românești, iar contactul cu cinematografia românească este o filă prin care putem acceda la o cultură de un nivel european”.
Doamna Ecaterina Dimancea-Dumbrăveanu, Coordonator proiecte ICR Chișinău, prezentă la eveniment, a scos în evidență și colaborările anterioare dintre ICR și ULIM, fructuoase și importante pentru ambele instituții, prin care ULIM-ul a beneficiat de participarea unor personalități ilustre la manifestările științifice universitare, de finanțarea revistelor de specialitate ULIM ș. a.
Reprezentanții ambelor instituții au convenit să aprofundeze și să dezvolte partenariatul și în continuare prin acțiuni academice și culturale de durată.

Leave a Reply