Skip to main content
Noutăți

Webinar „Crucea Roșie din Moldova – oportunități de voluntariat, stagiere și angajare”

La data de 12 noiembrie 2021, Facultatea de Litere ULIM a organizat un webinar cu genericul „Crucea Roșie din Moldova – oportunități de voluntariat, stagiere și angajare”. Întâlnirea cu reprezentanții de la Crucea Roșie din Moldova, potențial angajator pentru studenții care studiază limbi străine, a avut loc online, pe aplicația Google Meet. La manifestare au participat 78 studenți din anul terminal, alături de  profesorii-coordonatori ai stagiilor de practică de la Facultatea de Litere ULIM.

După cum a afirmat decana Facultății de Litere, conf.univ.dr. Carolina Dodu-Savca „webinarul a urmărit două obiective majore, în primul rând, a stabili un parteneriat social durabil cu societatea Crucea Roșie din Moldova, prin diseminarea informației și semnarea unei Convenții-cadru, și în al doilea rând, a le oferi studenților oportunitatea de a efectua stagii de practică la nivel național, cu deschidere internațională în cadrul societății Crucea Roșie.

Speakerul Daniela Sevciuc, coordonator Național de Programe de la Crucea Roșie Moldova, a vorbit despre Crucea Roșie din Moldova/Crucea Roșie în Republica Moldova, Ajutorul umanitar, Activitățile locale, Parteneriatele internaționale.

La finalul webinarului, a fost organizată o rundă de întrebări și răspunsuri, au fost discutate aspecte importante, utile și motivaționale ale activității de voluntar și stagiar, au fost împărtășite scurte istorioare și experiențe cu tinerii participanți care s-au convins de importanța activității de voluntariat, stagiere și un eventual debut de carieră profesională lângă un potențial angajator cu renume internațional.

Crucea Roșie din Moldova oferă stagii de practică pentru studenții de la Facultatea de Litere ULIM, interesați să obțină o experiență interesantă, multiculturală și pe un spectru larg de activități/evenimente. Stagiul presupune traducerea documentelor interne și a rapoartelor internaționale către donatori (română-engleza, engleză-română), participarea la conferințe internaționale online și raportarea ulterioară către coordonatorul de practică, interpretarea consecutivă la evenimentele organizate în colaborare cu Crucea Roșie din Norvegia.

Reprezentanții locali sunt deschiși spre includerea stagiarului în mai multe activități la cerința acestuia și în coordonare cu instituția de bază, ținând cont de programul de studii și orarul de la Facultate. Stagiul nu este plătit, dar perioada și orele pot fi flexibile. Stagiul nu necesită prezența fizică în oficiul Crucii Roșii și traducerile pot fi îndeplinite de la distanță. Prezența fizică este necesară la prezentarea lucrului efectuat coordonatorului de practică, la întâlnirea săptămânală de lucru și la activitățile unde este necesară interpretarea consecutivă. La finalizarea cu succes a stagiului se emite un certificat de practică și o scrisoare de recomandare, în limba engleză.

Facultatea de Litere ULIM

Leave a Reply