Skip to main content

STUDII SUPERIOARE DE MASTER, CICLUL II

ORGANIZAREA
STUDIILOR SUPERIOARE DE MASTER, CICLUL II

Programele de studii superioare de masterat reprezint─â ciclul II al studiilor superioare ┼či corespund nivelul 7 ISCED ┼či EQF.

Studiile superioare de master corespund unui num─âr de 90ÔÇô120 de credite de studiu transferabile ├«n func┼úie de tipul de program, c├«te 30 de credite pentru fiecare semestru. Durata total─â cumulat─â a studiilor la ciclul I, licen┼ú─â, ┼či ciclul II, master, trebuie s─â fie de cel pu┼úin 300 de credite de studii transferabile.

Instituţionalizarea creditelor de studii la master se va realiza în condiţiile Sistemului Naţional de Credite de Studiu, de tipul Sistemului European de Credite Transferabile.

Programele de master pot fi orientate:

  1. ┼čtiin┼úific, ├«n scopul aprofund─ârii ├«ntr-un domeniu ┼čtiin┼úific ┼či care are ca finalitate producerea de cunoa┼čtere ┼čtiin┼úific─â original─â;
  2. spre profesionalizare, ├«n scopul form─ârii/consolid─ârii competen┼úelor profesionale ├«ntr-un domeniu specializat ┼či care poate constitui o baz─â pentru cariera profesional─â.

Studiile superioare de masterat pot fi organizate în următoarele forme:

  1. de aprofundare a cuno┼čtin┼úelor ├«n domeniul studiilor de licen┼ú─â sau ├«ntr-un domeniu apropiat;
  2. de obţinere a de competenţlor complementare în alte domenii;
  3. de dezvoltare a capacit─â┼úilor de cercetare ┼čtiin┼úific─â ├«n domeniile studiilor universitare de masterat urmate.

Programele de studii superioare de master trebuie s─â con┼úin─â ┼či o component─â de cercetare ┼čtiin┼úific─â sau crea┼úie artistic─â ├«n corespundere cu specificul programului de studii urmat.

Rezultatele cercet─ârii ┼čtiin┼úifice ╚Öi ale crea╚Ťiei artistice realizate pot fi valorificate de student prin articole ├«n reviste de specialitate, evolu╚Ťii publice pe scene profesioniste, particip─âri la expozi╚Ťii, festivaluri, precum ┼či la elaborarea tezei/proiectului de master.

 

ADMITEREA LA STUDIILE SUPERIOARE DE MASTER

  1. La concursul de admitere ├«n ciclul II de studii superioare de master pot participa de┼úin─âtorii diplomei de studii superioare de licen┼ú─â sau ai unui act echivalent de studii, recunoscut de structura abilitat─â pentru recunoa┼čterea ┼či echivalarea actelor de studii ┼či calific─ârilor.
  2. La studiile superioare de master pot fi admi┼či cet─â┼úenii str─âini ┼či apatrizii, care de┼úin diplom─â de studii superioare de licen┼ú─â sau un act echivalent de studii superioare, ├«n baza acordurilor interstatale, precum ┼či a contractelor individuale de studii.
  3. Candidaţii au dreptul să se înscrie la concursul de admitere concomitent la mai multe programe de master din diverse domenii generale de studiu din oferta de programe de studii superioare de master, dar vor fi înmatriculaţi la un singur program.
  4. ├Än cazul ├«nscrierii ├«n ciclul II de studii superioare la un program de studii diferit de domeniul de formare profesional─â absolvit la ciclul I de studii superioare, candida┼úii urmeaz─â s─â acumuleze 30 de credite de studii transferabile la disciplinele fundamentale ┼či de specialitate aferente programului de studii pentru care opteaz─â, ceea ce reprezint─â minimul curricular necesar, care este obligatotiu inclus ├«n con┼úinutul planurilor de ├«nv─â┼ú─âm├ónt a programelor de studii superioare de master.

 

Regulamentul institu╚Ťional cu privire la organizare ╚Öi desf─â╚Öurarea a studiilor superioare de master – ciclul II, 2022 descarc─â
Acte necesare pentru doritorii de a face studii prin master descarc─â
Metodologia de organizare și desfășurare  admiterii la studii superioare de master- ciclul II pentru anul universitar 2023-2024 descarcă

 

ADMITEREA 2023-2024

PROGRAME DE STUDII – CICLUL II MASTER

 

PROGRAM DE MASTER

Nr. de credite Durata studiilor
– Drept interna┼úional ┼či institu┼úional;

– ╚śtiin╚Ťe penale;

– Institu┼úii de drept privat;

– Institu╚Ťii de drept administrativ ╚Öi constitu╚Ťional;

-Anticorup╚Ťie ╚Öi Integritate.

90 1.5 ani
– Business Management ╚Öi Antreprenorial;

– Management, marketing ╚Öi logistic─â;

– Managementul ╚Öi auditul sistemelor financiar, bancar ╚Öi contabil.

120 2 ani
– Diploma╚Ťie, Securitate, Business ╚Öi Comunicare;

– Management Media, Marketing online ╚Öi Business Comunicare.

120 2 ani
– Psihologie clinic─â ┼či consiliere psihologic─â;

– Management educa╚Ťional;

– Consiliere educa╚Ťional─â ╚Öi integrare ╚Öcolar─â;

– Studii avansate ├«n asisten╚Ťa social ╚Öi expertiza social─â;

-Psihologie social─â aplicat─â ├«n domenii de activitate socio-economic─â (cu specializare ├«n Psihologie organiza╚Ťional─â ╚Öi a resurselor umane, Psihologie judiciar─â, Psihologie militar─â)

– Managementul serviciilor sociale ╚Öi de s─ân─âtate.

120 2 ani
– Management ├«n estetologie ╚Öi SPA servicii. 120 2 ani
Limbi străine și managementul comunicării de specialitate (limbi germanice și romanice) 120 2 ani
Managementul sistemelor informatice și analiza datelor 90 1,5 ani

 

Adresa

Vlaicu Pârcălab, 52, Chișinău

Sec╚Ťia Masterat

Comisia de admitere

Telefon

E-mail