Skip to main content
evenimentenout─â╚Ťi

COOPERA -Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine

├Än perioada 29 mai – 2 Iunie 2022, are loc cea de-a patra vizit─â de studiu organizat─â ├«n cadrul proiectului COOPERA -Integrating Dual Higher Education In Moldova and Ukraine (num─âr de referin╚Ť─â: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), ├«n cadrul c─âruia ULIM este partener. Aplicant al proiectului este Academia de Studii Economice din Moldova.
Evenimentul este g─âzduit de institu╚Ťia partener─â din Bulgaria, Universitatea de Management din Varna (VUM).
Universitatea Liber─â Interna╚Ťional─â din Moldova este reprezentat─â la aceast─â vizit─â de studiu de c─âtre echipa de lucru ├«n cadrul proiectului, Valentina Ciumacenco, prorector, dr., conf. univ., coordonator institu╚Ťional al proiectului COOPERA, Ludmila Coad─â, dr., conf. univ., director program, Facultatea Rela╚Ťii Interna╚Ťionale, ╚śtiin╚Ťe Politice ╚Öi Jurnalism, Tatiana Savin, prodecan, FRI╚śPJ, Alina Spoial─â, manager financiar, Iuliana V├«rlan, asistent de proiect.
├Än prima zi a vizitei, membrii consor╚Ťiului au fost saluta╚Ťi ini╚Ťial de Rectorul Universit─â╚Ťii, prof. Todor Radev, care a f─âcut o introducere succint─â a universit─â╚Ťii gazd─â ╚Öi s-a referit la importan╚Ťa particip─ârii acesteia ├«n proiectul COOPERA. ├Än continuare, o trecere ├«n revist─â a experien╚Ťei universit─â╚Ťii ├«n domeniul ├«nv─â╚Ť─âm├óntului dual a fost prezentat─â de c─âtre ╚Öefa departamentului de cooperare interna╚Ťional─â, Christina Armutlieva. O comunicare referitor la ├«nv─â╚Ť─âm├óntul dual din perspectiva parteneriatului academic a fost realizat─â de c─âtre Coordonatorul Vanina Valcheva. Realiz─ârile universit─â╚Ťii ├«n privin╚Ťa ├«nv─â╚Ť─âm├óntului dual ┼či a educa╚Ťiei orientate spre achizi╚Ťionarea competen╚Ťelor practice au fost relevate de c─âtre Irina Petcova ┼či dr. Boryana Umnicova. ┼×efa Centrului de orientare ├«n carier─â Salzina Geogieva a informat publicul despre colaborarea VUM cu angajatorii, integrarea mai eficient─â ├«n c├ómpul muncii a absolven╚Ťilor, organizarea stagiilor de practic─â, etc.
Interac╚Ťiunea ╚Öi schimbul de bune practici a fost asigurat de participarea la eveniment a reprezentan╚Ťilor mai multor structuri din cadrul VUM implica╚Ťi ├«n asigurarea aspectului practic al programelor de studii.
Conform agendei, cea de-a doua zi a vizitei va oferi posibilitate membrilor proiectului de a vizita reprezentan╚Ťii sectorului real pentru a afla mai multe despre procesul de organizare ╚Öi desf─â╚Öurare a studiilor duale din perspectiva mediului de afaceri, direct de la partenerii WUM ├«n educa╚Ťia dual─â. De asemenea, reprezentan╚Ťii institu╚Ťiilor din Moldova ╚Öi Ucraina vor participa la atelierului practic de la Institutul de Arte Culinare, coordonat de Hugues BOUTIN, Director de Programe de Arte Culinare ╚Öi Instructor Sef Buc─âtar.
Ultima zi a vizitei va fi dedicat─â sesiunii de management al proiectului, discu╚Ťiilor de grup, consult─ârilor individuale cu exper╚Ťii VUM privind conceptul ╚Öi implementarea educa╚Ťiei duale, precum ╚Öi concluziilor finale.
Mai multe detalii despre COOPERA g─âsi╚Ťi pe pagina oficial─â a proiectului:
Pagina ULIM a proiectului COOPERA:

Leave a Reply