Skip to main content
evenimentenoutăți

Facultatea de Litere ULIM, la Forumul internațional al formărilor și angajabilității francofone, prima ediție, 25-27 mai 2022

În perioada 25-27 mai 2022, studenții și profesorii Facultății de Litere ULIM au participat la un forum internațional al formărilor francofone și posibilităților de angajare pentru tinerii din Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO (bd. Ștefan cel Mare, 169).

În cadrul unor ateliere tematice, studentele francofone au interacționat cu liceeni, pentru a le prezenta ofertele educaționale din cadrul ULIM și specificul programelor de studii Traducere și Interpretare din cadrul Facultății de Litere.

Timp de trei zile, organizatorii evenimentului – Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova, Campus France Moldova – au dat întâlnire publicului larg lângă standurile care au fost expuse în holul ARTICO și, mai ales, în cadrul acțiunilor incluse într-un vast program cu participarea actanților din sfera educațională și a reprezentanților mediului de afaceri, care înglobează varii activități interactive, animate de francezi nativi: ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă ș.a. Programul in extenso poate fi consultat pe pagina evenimentului: https://l.auf.org/forummoldova  

Tinerii din țară au avut ocazia să (re)descopere posibilitățile de continuare a studiilor la una dintre cele șase filiere universitare francofone din R. Moldova, precum și numeroasele oportunități de angajare pe care cunoașterea limbii franceze le deschide atât la nivel local, național, cât și internațional. Forumul a contribuit la promovarea învățământului în limba franceză, în speță a filierelor francofone din cadrul universităților membre ale AUF, și a încurajat inserția profesională a tinerilor prin crearea unui dialog direct și eficient cu întreprinderile cu capital francez /francofon prezente în R. Moldova. Intrarea la eveniment a fost liberă, iar toți cei interesați de tematică au putut participa. Limbile de comunicare: franceză și română. Forumul Formărilor și Angajabilității Francofone a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în R. Moldova și a Institutului Francez de la Paris, inițiativa fiind salutată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale din R. Moldova.

Organizator: Bureau_National_AUF_Moldova. Sursa: Bureau National AUF-Moldova

Leave a Reply