Skip to main content
evenimentenoutăți

Workshopul „Ukrainian refugees in Moldova workshop”

În perioada 1-2 martie a avut loc workshopul „Ukrainian refugees in Moldova workshop”, organizat de către Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Facultatea Relaţii Internaţionale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM.
Acest atelier face parte dintr-un proiect de cercetare contractat de Oficiul pentru Externe, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit (FCDO) și susținut de Palladium și Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), în colaborare cu ambasadele britanice din Polonia, Cehia, Slovacia, România și Moldova.
În debutul workshopului cu mesaje de salut au venit în fața participanților, Excelența sa, ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova, Steven Mark Fisher și doamna Elena Prus, Prorector pe Proiecte, ULIM.
Scopul final al acestui proiect de cercetare este de a ajuta organizațiile neguvernamentale, organizațiile multilaterale, guvernele, donatorii și alte părți interesate să sprijine mai eficient populația ucraineană strămutată și să informeze programarea acestora pe termen lung pentru a promova coeziunea comunitară între ucraineni și comunitățile gazdă în Republica Moldova.
Acest lucru se va realiza prin sprijinirea acestor părți interesate pentru:
1. a înțelege mai bine experiențele, provocările și vulnerabilitățile cu care se confruntă ucrainenii care sosesc și locuiesc în Republica Moldova;
2. identificarea eventualelor tensiuni care pot apărea între comunitățile ucrainene și cele gazdă pe termen mediu (cum ar fi cele provocate de dezinformare, presiunile asupra serviciilor publice sau creșterea costului vieții); și
3. propune abordări de programe și politici pentru a atenua aceste tensiuni și pentru a consolida coeziunea comunității.
    

Leave a Reply