Skip to main content
Facultatea de Drept

Facultatea de Drept

Mesaj Decan

Facultatea Drept, ULIM pregateste specialisti in drept, care pot ocupa o gama de locuri de munca: avocati, notari, consilieri juridici, functionari publici, cadre didactice, judecatori, procurori, anchetatori, cercetatori stiintifici.

V─â invit─âm s─â face┼úi cuno┼čtin┼ú─â cu Facultatea Drept a Universit─â┼úii Libere Interna┼úionale din Moldova prin intermediul acestui site, care reflect─â dinamismul activit─â┼úii sale ├«n procesul de formare ┼či de cercetare.

Facultatea Drept a fost fondat─â la 16 octombrie 1992, constituind unul din pilonii de baz─â a Universit─â┼úii Libere Interna┼úionale din Moldova. ├Än anul 2022 Facultatea Drept, ULIM ├«mpline┼čte 30 ani de la fondarea sa. ├Än pofida unei perioade scurte de timp, Facultatea s-a putut adapta cu succes exigen┼úelor unei lumi ce evolueaz─â ├«n permanen┼ú─â. Sper─âm c─â vizitarea acestui site V─â va ajuta s─â aprecia┼úi ├«ntregul s─âu poten┼úial.

Atenţionăm faptul că de la bun început Facultatea a purtat amprenta înaltului prestigiu, caracteristic tuturor facultăţilor similare din lume, unde studenţii nu numai că obţin profesia de jurist, dar se formează ca cetăţeni, ca personalităţi de o aleasa cultura.

Obiectivul Facult─â┼úii a fost determinat din start ÔÇô constituirea unei facult─â┼úi moderne, ├«n care studiile s─â se integreze ├«n arealul predilect al investiga┼úiilor ┼čtiin┼úifice.

Facultatea Drept, ULIM preg─âte┼čte speciali┼čti ├«n drept, care pot ocupa o gama de locuri de munc─â: avoca┼úi, notari, consilieri juridici, func┼úionari publici, judec─âtori, procurori, cadre didactice, cercet─âtori ┼čtiin┼úifici.

Studiile se finalizeaz─â cu diploma de licen┼ú─â, ├«n organizarea proprie recunoscut─â ├«n Republica Moldova de Ministerul Educa┼úiei, precum ┼či peste hotarele ei, ce le permite absolven┼úilor accesul la studii la ciclul II ÔÇô masterat ┼či ciclul III ÔÇô doctorat, at├ót ├«n cadrul Universit─â┼úilor din Republica Moldova, inclusiv ULIM, c├ót ┼či ├«n centrele universitare de prestigiu din strainatate.

Facultatea are ca misiune nu doar preg─âtirea profesional─â de un nivel ├«nalt al studentilor, ci ┼či dezvoltarea nivelului cultural-stiintific al acestora.

Acest site, ├«n egal─â m─âsur─â, are voca┼úia de a deveni un intermediar ├«n comunicarea cu studen┼úii ├«nscri┼či la Facultatea Drept, ULIM, oferindu-le diverse servicii de informare ┼či ┼čcolarizare, av├ónd ca obiectiv facilizarea organiz─ârii vie┼úii studen┼úe┼čti.

Rela┼úiile dintre lumea universitar─â ┼či cea profesional─â sunt ast─âzi un obieciv primordial ┼či inevitabil ├«n procesul de preg─âtire a studen┼úilor ├«n viitoarea lor carier─â profesional─â. Studiile teoretice ┼či cele practice formeaz─â acel ansamblu de cuno┼čtin┼úe, ce le permite viitorilor actori ai vie┼úii active s─â de┼úin─â bagajul necesar pentru o bun─â integrare profesional─â.

Din partea sa, sectorul economic interconlucrează cu lumea universiară, fie recurgând la oferta informativă, fie participând în mod direct la viaţa sa.

Facultatea promoveaz─â conceptul unei colabor─âri deschise cu Universit─â┼úile din Republica Moldova ┼či centrele universitare din alte state ├«n domeniul didactic ┼či ┼čtiin┼úific, reflectate prin participarea profesorilor ┼či studen┼úilor la diverse manifest─âri ┼čtiin┼úifice interna┼úionale, stagii de formare profesional─â, invita┼úia profesorilor ┼či a speciali┼čtilor de talie din alte state pentru a ┼úine cursuri la toate cele trei cicluri ÔÇô licen┼ú─â, masterat, doctorat.

Facultatea dispune de un corp didactic de elit─â cu vast─â experien┼ú─â didactic─â ┼či ┼čtii┼úific─â. Cadrele didactice ale Facult─â┼úii sunt capabile s─â insufle studen┼úilor ┼čtiin┼ča de a desf─â┼čura activit─â┼úi juridice, de a in┼úelege mediul juridic ├«n care ac┼úioneaz─â, de a sintetiza tr─âs─âturile specifice ale acestora ┼či de a le folosi pentru aprofundarea cunoa┼čterii legisla┼úiei ┼či a practicii judiciare.</p>

Pentru crearea si dezvoltarea unui mediu universitar de excep┼úie conducerea Facult─â┼úii a conceput reguli generale de conduit─â universitar─â, care au fost aplicate cu consecven┼ú─â ┼či care au fost acceptate de studen┼úi ┼či de cadrele didatice. Printre acestea men┼úion─âm:

  • selectarea cadrelor didactice din r├óndul absolven┼úilor ULIM, ├«n raport de criteriile onestit─â┼úii, preg─âtirii profesionale;
  • neadmiterea manifest─ârii politice a cadrelor didactice sau a studen┼úilor ├«n cadrul Universit─â┼úii;
  • constituirea unor organe sau organisme care s─â promoveze valorile umane ├«n cadrul Facult─â┼úii;
  • organizarea cercet─ârilor ┼čtiin┼úifice ├«n cadrul diverselor cercuri, symposioane, conferin┼úe etc.

Managementul performan┼úei, rela┼úiile la nivel na┼úional ┼či interna┼úional ale Facult─â┼úii, programele de studii, posibilitatea desf─â┼čur─ârii unei vie┼úi studen┼úe┼čti de neuitat, asigurarea unei diplome ce permite antrenarea cu succes ├«n via┼úa profesional─â ce nu se limiteaz─â la hotarele Republicii Moldova, sunt doar c├óteva din argumentele ce-l pot convinge pe oricine c─â alegerea Facult─â┼úii Drept, ULIM reprezint─â o op┼úiune viabil─â.

Ca Decan al Facult─â┼úii voi ac┼úiona ┼či mai departe pentru implementarea cu succes ┼či men┼úinerea unui sistem al Managementului calit─â┼úii pentru realizarea unui ├«nv─â┼ú─âm├ónt de performan┼ú─â pentru ├«mbun─ât─â┼úirea continu─â a nivelului calit─â┼úii serviciilor ┼či proceselor pe care le desf─â┼čoara Facultatea.

BINE AŢI VENIT PRINTRE NOI!

Filosofia Procesului de la Bologna prevede flexibilizarea studiilor superioare, care i-ar permite studentului sa paraseasca oricare din cele trei cicluri pentru a se insera pe piata muncii, dar si sa revina in cadrul universitar pentru a-si continua studiile.

 

Pe parcursul anilor de existen┼ú─â, Facultatea Drept a preg─âtit peste 6000 speciali┼čti ├«n domeniul jurispruden┼úei, care ast─âzi sunt angaja┼úi ├«n c├ómpul muncii at├ót ├«n ┼úar─â, c├ót ┼či ├«n str─âin─âtate. Absolven┼úii reprezint─â ULIM ┼či Republica Moldova ├«n organismele europene de elit─â, ├«n centrele universitare de prestigiu din lume, ├«n unit─â┼úile economice prospere, ├«n holdingurile educa┼úionale de renume de la noi ┼či din str─âinatate

EvenimenteFacultatea DreptManifest─âri ╚Ötiin╚ŤificeNout─â╚Ťi

Conferin╚Ťa studen╚Ťeasc─â de totalizare, edi╚Ťia a 9-a, cu tematica ÔÇ×Contraven╚Ťia ÔÇö institu╚Ťie fundamental─â a dreptului contraven╚Ťional”

├Än data de 23 noiembrie, studen╚Ťii anului IV, Facultatea Drept ULIM, la ├«ndemnul domnului Bostan Alexandru, lect. univ., au organizat conferin╚Ťa studen╚Ťeasc─â de totalizare, edi╚Ťia a 9-a, cu tematica ÔÇ×Contraven╚Ťia…
Bivol Alexandrina
23 noiembrie 2023

Orarul cursurilor

Stagii profesionale

Stagiile de practic─â reprezint─â una dintre formele obligatorii de formare aspeciali╚Ötilor de ├«nalt─â calificare, fiind orientate spre ob╚Ťinereacompeten╚Ťelor generice ╚Öi specifice domeniului de studiu ╚Öi sunt realizate ├«ncadrul institu╚Ťiilor, organiza╚Ťiilor, companiilor, societ─â╚Ťilor ╚Öi al altor structuridin domeniul form─ârii profesionale.

Repartizarea studen╚Ťilor la stagiul de practic─â se efectueaz─â ├«n baza acordurilor├«ncheiate ├«ntre ULIM ╚Öi Institu╚Ťia gazd─â, dup─â cum urmeaz─â:

1

Judecătoria Chișinău, toate sediile

2

Ministerul Afacerilor Interne

3

Centrul Naţional Anticorupţie

4

Consiliul Superior al Magistraturii

5

Procuratura General─â

6

Curtea de Apel, Chi┼čin─âu

7

Curtea Supremă de Justiţie

8

Ministerul Justiţiei

9

Ministerul Afacerilor Externe ┼či Integr─ârii Europene

Pisarenco Constantin

╚śef catedra Drept Public, doctor ├«n drept

tel.: (+373 22) 22 41 06

Sorbala Mihail

╚śef catedra Drept Privat, Doctor in Drept

tel.: (+373 22) 22 41 06

Demian Elena

Prodecan, Lector Universitar

tel.: (+373 22) 22 41 06

Eroare: Nu am g─âsit formularul de contact.

Adresa

Vlaicu Pârcălab, 52, Chișinău

Comisia de admitere

Telefon

E-mail