Skip to main content
Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

Leslie Waters, primarul oraşului Seminole, Florida, discută cu studenţii de la ULIM

Vineri, 7 februarie, 2014, în Sala Polivalentă de Lectură nr. 2, ULIM s-a desfăşurat lecția prin videoconferință cu Dna Leslie Waters, primarul orașului Seminole, Florida, SUA.

Videoconferința s-a desfasurat intr-o atmosfera degajată datorită caracterului neobisnuit si simtului umorului de care a dat dovada Doamna Primar in timpul discutiilor, care, chiar de la inceputul evenimentului a incurajat publicul prezent să creeze cu ajutorul brațelor „valuri de apă” (eng. water waves), care în percepția Dumneaei reprezintă forța ce te propulsează spre noi culmi.

A urmat o prezentare vastă a sistemului politic american, Dna Waters vorbind despre cele doua mari partide, Partidul Democrat şi Partidul Republican, ea alăturîndu-se celui din urmă. La întrebarea unui student cu privire la existența pluripartitismului în Republica Moldova, Dna Waters a menționat că acest lucru nu face decât să împartă societatea în mici grupuri şi că în viziunea ei, activitatea cu doar două sau trei partide e mult mai eficientă. S-a pus în discuţie şi problema colectării fondurilor, Dna primar spunând că este foarte greu să ceri bani pentru propria ta campanie și că de fapt, „trebuie să poţi cere”. La întrebarea studenţilor, dacă este greu să activezi într-o sferă dominată de bărbaţi, Leslie Waters a răspuns: „Acum e momentul doamnelor!”

Evenimentul a fost organizat de către Profesorul, Dna Leslie Waters, primarul orașului Seminole, Florida în cooperare cu Facultatea de Istorie și Relații Internaționale, Centrul pentru Cooperare Internațională și DIB ULIM.

Mai multe detalii:

http://www.myseminole.com/Leslie_Waters_Bio.html

http://waterswave.org

Poster

Leslie Waters Short Bio