Skip to main content

La data de 05 noiembrie 2021, studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism au audiat lecția publică în format hibrid ”Parteneriatele NATO și cooperarea NATO cu Republica Moldova” . Lecția a fost organiată de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Republica Moldova, în parteneriat cu Oficiul de Legătură NATO în Moldova în cadrul ”Zilelelor NATO”. Speaker în cadrul evenimentului a fost Domnul Johannes HUISMAN, expert al Departamentului pentru Afaceri Politice si Politica de Securitate al NATO.

În cadrul lecției au fost abordate următoarele subiecte:

De ce NATO are parteneriate?

Cum NATO cooperează cu partenerii?

Parteneriatul NATO-Moldova.

În vederea intensificării informării publicului despre Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și promovării culturii de securitate, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO), în parteneriat cu Oficiul de Legătură NATO (OLN) din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Universitatea de Stat din Moldova implementează proiectul Zilele NATO în Republica Moldova, ediţia 2021.

        Proiectul reprezintă o serie de activități de diplomație publică menite să promoveze subiectul transformării şi modernizării sectorului de securitate şi apărare, ariile şi beneficiile cooperării Republicii Moldova cu NATO, importanța colaborării internaționale și regionale în contracararea riscurilor la adresa securității. Activitățile planificate în cadrul acestui proiect sunt: o serie de lecții publice și mese rotunde, emisiuni radio și TV, concurs Quiz, dar și o conferință internațională cu titlul ”Perspective pentru parteneriat și securitatea prin cooperare în agenda NATO 2030”.

Leave a Reply