Skip to main content
Într-un eveniment deosebit dedicat uneia dintre cele mai carismatice și influente figuri ale României interbelice, studenții Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism,Facultatea Limbi Străine și elevii Colegiul ULIM s-au reunit pentru a o omagia pe Regina Maria.
 Proiecția documentarului „Maria – Inima României” a oferit participanților o perspectivă emoționantă asupra destinului extraordinar al Reginei. Filmul, realizat sub coordonarea producătorului executiv John M. Florescu, în regia lui Trevor Poots, cu naratorul Marcel Iureș și producătorul asociat Dan Drăghicescu, surprinde momente definitorii din viața Reginei Maria, de la implicarea sa activă în diplomația românească, până la devotamentul pentru România și poporul său.
 Invitați speciali și momente cheie:
 Alexandru Corduneanu, administratorul Fundației Heritage 21, a oferit detalii despre procesul de realizare a documentarului și a evidențiat importanța studierii istoriei, mai ales a Chișinăului în perioada interbelică.
 Ludmila Coada, conferențiar universitar a subliniat cele mai semnificative episoade din biografia Reginei Maria, subliniind rolul său în consolidarea imaginii internaționale a României și în sprijinirea idealului național.
 După vizionarea filmului, studenții și elevii prezenți au participat la o dezbatere interactivă, exprimându-și opiniile despre personalitatea Reginei Maria și rolului său în cadrul istoriei naționale.
 Un dar valoros pentru ULIM.
Alexandru Corduneanu a donat bibliotecii lucrarea „Identitățile Chisinaului”.
Această întâlnire a fost organizată de ULIM în colaborare cu Fundația Heritage 21 și s-a desfășurat cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România, un moment de profundă semnificație istorică și a marcat 150 de ani de la nașterea Reginei Maria.
                                        

Leave a Reply