În data de 19 decembrie curent, studenții de la Facultatea Litere, sub egida decanei Carolina Dodu-Savca, responsabilă de Centrul de Reușită Universitară din cadrul ULIM, au marcat venirea sărbătorilor de iarnă prin organizarea unui festin cultural cu genericul „(Mă)Tușa Crăciun 2019”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Antena de la Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF ECO), reprezentată de directorul Roxana Țurcanu-Tolomey. La atelier au luat parte membrii comunității și administrației ULIM, partenerii instituționali, precum și invitații de la Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, șefa catedrei Limbi și Literaturi Romanice, Maria Guzun, lector universitar Ana Bulat și studenții francofoni de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și de la Facultatea Psihologie și Psihopedagogie Specială de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, care au adus cu ei zâmbete, bună dispoziție, decor de Crăciun, urări de bine și colinzi.
Evenimentul a debutat cu mesaje de salut adresate de către conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca; prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale; Roxana Țurcanu-Tolomey, director, Antena de la Chișinău AUF ECO, care au transmis felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă și au remarcat că asemenea evenimente creează condiții optime de promovare a limbii și culturii franceze, dinamizează și coagulează eforturile tinerilor studioși în contextul stimulării potențialului creativ. Agenda evenimentului a inclus o serie de activități distractive și educative, care au avut scopul de a pune în valoare experiențele de interacțiune culturală, de a intensifica schimbul de bune practici între studenți și de a dezvolta dialogul intercultural. Studenții au fost antrenați în concursul decorurilor de iarnă, fiind premiate cele mai bune idei pentru decorațiunile de Crăciun. De asemenea, tinerii au fost provocați să pună în dezbateri afinitățile textului literar «La Mère Noël» de Michel Tournier, fiind aduse în discuții și tradițiile, obiceiurile de Crăciun, respectate și practicate în diverse culturi ale lumii.
Festivitatea a fost încheiată prin pronunțarea reciprocă a mesajelor de felicitare, prin intermediul cărora au fost exprimate profunde recunoștințe, urări de sănătate, împlinire sufletească, sentimente de respect și realizări care pun accent pe dezvoltarea personală, pe competențele interculturale, pe toleranță și empatie. Implicarea activă a participanților la atelierul cultural „(Mă)Tușa Crăciun 2019” a fost apreciată cu Certificate de participare, cadouri și dulciuri.
Serviciul de Presă, ULIM