Skip to main content

La data de 10 mai, curent, a avut loc Mini-simpozionul Discursul Păcii cu genericul „Peace in our Language”, în cadrul Săptămânii Autoguvernanței Studențești la Facultatea de Litere ULIM. Mesajul de deschidere a evenimentului a venit din partea doamnei Carolina Dodu-Savca, conf. univ., dr., Decana Facultății de Litere ULIM, și a doamnei Larisa Patlis, Directoarea interimară DIB ULIM, Coordonatoarea Centrului de Informare al UE în cadrul ULIM.

Mesajul instituțional de salut a fost prezentat de doamna Elena Prus, prof. univ., dr. hab., Prorector Proiecte ULIM care le-a mulțumit studenților pentru implicare în activitățile extracurriculare și a apreciat efortul întregii echipe a Facultății de Litere depus la elaborarea evenimentelor din cadrul Zilelor Europene și colaborarea frumoasă cu echipa Departamentului Informațional Biblioteconomic. În discurs, doamna Prorector Prus a menționat valorile primordiale ale păcii și solidarității și importanța participării active a studenților la viața societății.

Moderatoarele simpozionului, studentele din anul III, Valentina Blanovschi și Grăjdianu Maria, au prezentat participanții, au comentat ideile principale după fiecare discurs și au făcut enunțat concluziile simpozionului pe tematica discursului păcii. Invitată de studenți la microfon pentru a face sinteza evenimentului, decana facultății a subliniat că discursul păcii definește necesitatea comunicării cu empatie, compasiune și toleranță, în numele păcii, indiferent de limba pe care o vorbește fiecare și identitatea culturală prin care se autoreprezintă.

La inaugurarea Programului dedicat Săptămânii Autoguvernanței Studențești la Facultatea de Litere, conducerea facultății a prezentat membrii echipei studențești pentru perioada 10-14 mai 2022. Decan Studențesc al Facultății de Litere, Valentina BLANOVSCHI și șef catedră Filologie Germanică, Facultatea de Litere, Mihail MANITA.

În cadrul evenimentului, studenții au pregătit prezentări în diferite limbi (engleză, germană, ucraineană, turcă, italiană, franceză, chineză, coreeană, etc.), conform unui program pre-stabilit:

  • POPOVA Victoria, gr. I-TI-205-12-3, ULIM, “Language Unites Us! The Power of Language”
  • GRĂJDIANU Maria, I-TI-195-G, ULIM, prezentare în limba Germană, “In einer Gesellschaft, in der Frieden herrscht, gibt es Liebe zu den Menschen, Liebe zum Leben un den Wunsch, eine gute Zukunft aufzubaeun”
  • IVANCENCO Alexandr, I-TI-203, ULIM, discurs în limba ucraineană/speech in Ukranian
  • COSHGUN Batuhan, gr. gr. I-TI-193, ULIM, Prezentare în limba turcă, discurs dedicate responsabilității studențești, Autogiuvernanței în universitățile din Republica Turcă și discursului păcii.
  • RABULEAC Valeria, I-TI-195-G, ULIM, prezentare în limba italiană “Tutte le persone sul pianeta hanno bisogno di pace”
  • SERBIN Marina, I-TI-191-E, ULIM, “The meaning of Peace”
  • ERNU Elena, gr. I-TI-191, ULIM, Prezentare “21세기 평화” 의미” (Semnificația păcii în secolul 21)
  • EFROS Daniela, gr. I-TI-191, ULIM, “Pacea-limbaj universal al omenirii”
  • PAVALUCA Anastasia, gr. I-TI-215-F, “Paix dans la familie, paix dans le monde”

Leave a Reply