Skip to main content
noutăți

Egalitatea de Gen și Abilitarea femeilor în Republica Moldova

Femei sau bărbați, fete sau băieți, avem aceleași drepturi de a ne bucura de libertatea de a ne urma propria cale, de a avea șanse egale pentru a prospera, pentru am putea fi membri egali în societate şi desigur, să devenim lideri dacă avem oportunitatea.

La data de 29 noiembrie, a avut loc prima prelegere din seria celor 4 care urmează a fi desfăşurate în cadrul 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐎𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌, toate prelegerile sunt organizate de Centrul de informare ONU în cadrul ULIM, Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM în colaborare cu ONU Moldova.

La acestă primă prelegere am avut ca speaker pe 𝐃𝐧𝐚 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐥𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐢𝐞𝐬̧, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞 𝐔𝐍 𝐖𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, tema abordată a fost “Egalitatea de Gen și Abilitarea femeilor în Moldova ”. În cadrul evenimentului, studenții ULIM au aflat despre UN Women Moldova, scopurile sale și aspectele cheie; obiectivele de dezvoltare durabilă; egalitatea de gen și beneficiile acesteia; despre sexismul și “efectele adverse” ale sexismului și nu în ultimul rând, despre violența față de femei în Republica Moldova. Prelegerea a fost interactivă, iar discuţiile au luat amploare datorită participanţilor activi care au ţinut să participe la tema abordată, prin răspunsuri la întrebări şi exprimare liberă a opiniilor personale cu privire la subiectele tabu.

În cadrul acestui eveniment toţi participanţii activi la cele 4 prelegeri vor fi premiaţi cu diplome şi cadouri simbolice din partea ONU Moldova.

Leave a Reply