Skip to main content

Elena Ernu, este studentă în anul II la Facultatea Litere în cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova şi la moment beneficiază de o mobilitate academică în Coreea de Sud la Univeristatea Jeonbuk.

„Când am venit anul trecut în Coreea eram deosebit de entuziasmată, dar și puțin neliniștită în același timp, gândindu-mă la faptul cum eu și colegele mele ne vom integra timp de un an în acest schimb de experiență în societatea coreeană pe vremea pandemii. Din păcate, multe dintre așteptările și planurile noastre au eșuat din cauza virusului, de aceea cred că nu am reușit să ne bucurăm la maxim de această experiență. Totuși, în perioada care ne-a mai rămas, încercăm să profităm de orice șansă, care ni se oferă de a ne dezvolta intelectual și de a ne lărgi orizonturile de cunoștințe chiar și în aceste circumstanțe neprielnice” relatează tânăra.

Elena susține: „Deși în Coreea de Sud momentan starea de alertă la nivel național, cu excepția capitalei, este la nivelul 1,5, pentru societatea coreeană educația și sănătatea rămân cele mai mari priorități. Fără a nesocoti vreo una dintre ele. În contextul pandemiei, guvernul coreean își dă silința ca studenții să-și poată continua studiile în siguranță.”

Studenta afirmă: „După un semestru online și o vacanță de 2 luni așteptăm cu nerăbdare vestea cu privire la modul de desfășurare a lecțiilor în următorul semestru. Decizia că în a doua jumătate a anului cursurile vor avea loc la universitate ne-a surprins în mod plăcut. În sfârșit, am avut ocazia de a ne întâlni colegii și profesorii în persoană. Iată o poză pe care am făcut-o astăzi, la sfârșitul lecției, cu colegele de grupă și profesorul nostru de la 고급영상한국어.

Dacă starea de alertă va atinge nivelul 2, atunci cu părere de rău, cursurile vor avea din nou loc prin platformele educaționale online. Indiferent de ce ne așteaptă, vom valorifica la maxim timpul care ne-a rămas şi vom fi în continuare buni Ambasadori ai Universității Libere Internaționale din  Moldova, care vor duce faima acesteia oriunde nu ne-am afla.”

Leave a Reply