Skip to main content
noutăți

Lecția publică cu genericul “ÎNȚELEGEREA ACORDULUI DE ASOCIERE ȘI ZONEI DE LIBER SCHIMB APROFUNDAT ȘI CUPRINZATOR. BENEFICII SI OPORTUNITĂȚI”

La data de 27 septembrie, curent, Centrul de Informare al Uniunii Europene în cadrul ULIM a găzduit lecția publică cu genericul “ÎNȚELEGEREA ACORDULUI DE ASOCIERE ȘI ZONEI DE LIBER SCHIMB APROFUNDAT ȘI CUPRINZATOR. BENEFICII SI OPORTUNITĂȚI”, susținută de Dl Vasile Plămădeală, Consilier pe probleme de comerț al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
În cadrul acestei activități, tinerii studioși au fost informați despre obiectivele Acordului de Asociere și DCFTA, relații comerciale RM-UE, exporturile Republicii Moldova în ultimii 25 de ani, cele mai importante destinații de export ale Republicii Moldova, precum și bariere în calea comerțului.
Studenții s-au implicat activ în discuții și au adresat diverse întrebări despre avansarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE. De asemenea, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, Dl Vasile Plămădeală a oferit pe larg informații despre pașii care urmează privind aderarea RM la UE.
Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova (Proiectul Stratcom) și a fost moderat de dl Ghenadie Cojocaru, Coordonator al rețelei de Centre de Informare UE și Euro Cluburi, care a încurajat studenții să consulte surse oficiale și veridice de informare despre relații RM-UE.

Leave a Reply