Skip to main content
noutăți

Seminar public „Politica memoriei istorice în contextul amenințărilor hibride”

Vineri, 5 noiembrie curent, la ULIM, Aula Lituania, a avut loc seminarul public online “Policy of Historical Memory in the Context of Hybrid Threats (Politica memoriei istorice în contextul amenințărilor hibride)”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Jurnalism ULIM, Centrul de informare al UE din cadrul DIB ULIM, CCI ULIM și a avut drept scop documentarea cu privire la ameninţările hibride în adresa Lituaniei şi politica memoriei.

În deschiderea evenimentului, moderat de 𝐃𝐧𝐚 𝐋𝐚𝐫𝐢𝐬𝐚 𝐏𝐚𝐭𝐥𝐢𝐬, director interimar Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM, 𝐃𝐧𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐢𝐮𝐦𝐚𝐜𝐞𝐧𝐜𝐨, dr., conf. univ., Prorector pentru Relaţii Internaţonale ULIM a luat cuvântul de salut.

𝐂𝐨𝐥𝐨𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐢𝐧𝐢𝐮𝐬 𝐊𝐚𝐳𝐥𝐚𝐮𝐬𝐤𝐚𝐬, atașatul militar al Lituaniei, în cuvântul său de salut, a ținut să mulțumească pentru găzduirea evenimentului şi a făcut cunoştinţă cu speakerii evenimentului: 𝐃𝐧𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐬 𝐂̌𝐞𝐩𝐨𝐧𝐢𝐬 şi 𝐃𝐧𝐚 𝐀𝐮𝐤𝐬𝐞̇ 𝐔̄𝐬𝐢𝐞𝐧𝐞̇, reprezentanți ai Departamentului comunicare strategică al Forțelor Armate Lituaniene, care au abordat informaţii utile şi importante cu privire la politica memoriei şi ameninţările hibridie în adresa Lituaniei.

Evenimentul a fost organizat în format hibrid, online și offline, cu participare a studenţilor şi profesorilor de la Facultatea RIŞPJ ULIM şi de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți şi a reprezentat o oportunitate importantă de informare şi conştientizare iar, în final, participanții au apreciat utilitatea seminarului.

 

Leave a Reply