Skip to main content
ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova este onorată să câștige premiul internațional PSA/APSA International Partnerships Award, oferit de Asociația Americană de Științe Politice (APSA) și Asociația de Studii Politice (PSA), pentru proiectul „Crearea unei săli de clasă globale: dezvoltarea parteneriatelor de cercetare colaborativă pentru studenții din SUA și Republica Moldova”.
Premiul onorează cadre didactico-științifice din domeniul științelor politice implicați în parteneriate transnaționale care aduc o contribuție semnificativă în domeniul prin predarea, cercetarea sau angajamentul civic.
Membrii juriului comun APSA și PSA, prof. Christina Schneider, Universitatea din California (SUA) și prof. Amelia Hadfield, Universitatea din Surrey (Regatul Unit), au menționat că sala de clasă globală creată de coordonatorii ai proiectului – dr. Judithanne Scourfield McLauchlan, director-fondator al Centrului pentru Angajament Civic, Universitatea din Florida de Sud (SUA), și dna Larisa Patlis, director interimar al Departamentul Informaţional Biblioteconomic ULIM, Universitatea Liberă Internațională din Moldova (Republica Moldova) – este „un parteneriat unic de învățare virtuală care a oferit studenților din SUA și Republica Moldova oportunitatea de a colabora la proiecte comune de cercetare, totodată dobândind expunere la diversitățile culturale. Experiența lor exemplifică contribuțiile la cercetarea și predarea științelor politice care pot fi făcute prin parteneriate transnaționale de colaborare.”
Aducem sincere felicitări coordonatorilor proiectului și le dorim cât mai multe proiecte inovatoare și succese remarcabile.
Notă:
Semestrul din primăvara 2022, a unit studenții de la Facultatea Drept ULIM, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, cu studenții de la Universitatea din Florida de Sud, St. Petersburg (SUA), în cadrul proiectului comun pentru a face cercetări juridice comparative în echipe. Studenți au avut oportunitatea de a lucra împreună pentru a compara deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții Supreme a SUA, sporindu-și cunoștințele și dezvoltând competențe de cetățenie globală, cum ar fi îmbunătățirea abilităților de comunicare interculturală.

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați https://comparativelegalresearch.blogspot.com/

Leave a Reply