Skip to main content

În contextul aniversării a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România la 1 decembrie 1918, Facultatea Istorie şi Relaţii Internaţionale, Institutul de Istorie şi Ştiinţe Politice în colaborare cu Departamentul Informaţional Biblioteconomic au organizat, la 30 noiembrie 2012, în sala Polivalentă de Lectură nr. 2, athenaeum-ul de cultură şi civilizaţie „Universitaria”.

Evenimentul dedicat zilei naționale, a demarat cu un mesaj de felicitare din partea directorului DIB, dna Zinaida Sochircă și cu o comunicare din partea directorului Institutul Istorie şi Ştiinţe Politice, dr. hab. Pavel Parasca, care au accentuat importanța evenimentului pentru istoria neamului românesc.

Evenimentul a fost consemnat prin lansarea publicaţiilor instituţionale ale Facultății Istorie şi Relaţii Internaţionale: Revista History & Politics, Nr. 2, 2011, care reflectă rezultatele cercetărilor științifice a profesorilor Facultății si colaboratorilor Institutului şi Buletinul Ştiinţific Studenţesc, volumul III, 2012, în care sunt publicate articolele studenților, prezentate anterior la sesiunea științifică anuală Symposia Studentium și prezentarea  biobibliografiei jubiliare dedicată aniversării a 15 ani de la fondarea Facultății Istorie şi Relaţii Internaţionale și biobibliografiei jubiliare dedicată dr., conf. univ. Ludmila Tihonov cu ocazia împlinirii a 50 de ani.