Skip to main content

La data de 21 februarie, studenții Facultății de Litere au participat la o întâlnire cu romancierul, trăducătorul, jurnalistul cultural și redactorul șef al editurii „Cartier” Emilian Galaicu-Păun pentru a marca Ziua internațională a limbii materne. La eveniment s-au întrunit studenții și profesorii Facultății de Litere și reprezentanții Departamentului Biblioteconomic ULIM.
Întâlnirea face parte din seria parteneriatelor culturale cu cele mai importante entități și actori notorii din domeniul producției literare în original și în traduceri, inițiate de decana Facultății de Litere, conf.univ.dr. Carolina Dodu-Savca, sub genericul „Trialog Carte blanche” și organizate în cadrul Centrului de Reușită Universitară.

Nucleul tematic al discuțiilor a fost dictat de data calendaristică, iar finalitatea acestui dialog deschis a vizat promovarea diversității culturale și lingvistice în învățărea limbilor străine cu dublu respect față de limba maternă.
În runda de întrebări-răspunsuri studenții au demonstrat un nivel bun de cultură a lecturii în diferite limbi, fapt apreciat de invitatul poliglot, iar cei mai isteți au solicitat referințe de lectură, au comparat preocupările studentului de azi și ale studentului de pe vremuri și au notat strategiile principale la întrebarea-dilemă „Cum alegem o carte bună?”.

Ziua Internațională a Limbii Materne se sărbătorește anual, din 2000, la data de 21 februarie sub egida mai multor instituții internaționale, între care Organizația Națiunilor Unite și UNESCO, cele două instanțe care au recunoscut rolul primordial al limbii materne în promovarea culturii și consacrarea patrimoniului material și imaterial.

Facultatea de Litere

Leave a Reply