Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Turneul Raional la Șah, în memoriam Academicianului „ANDREI GALBEN”

În cadrul zilei de 18.12.2022, s-a desfășurat Turneul raional la Șah, în memoriam Academicianului „ANDREI GALBEN”, în incinta Liceului Teoretic „Al.Agapie” din comuna Pepeni, raionul Sîngerei.
Andrei Galben provenea din satul Sloveanca, raionul Sîngerei, întreaga sa viață, și-a dedicat-o învățământului și științei. Activitatea sa și-a început-o în raionul de baștină, în calitate de profesor de istorie la școala medie nr.1 din or.Sîngerei, după care a activat în calitate de asistent la Universitatea de Stat din Moldova, a trecut toate treptele școlii superioare de la lector-asistent până la profesor universitar și șef al Catedrei „Istorie veche și medievală: la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Mai târziu a fondat o instituție nouă de învățământ superior – Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM). Meritele deosebite ale Rectorului Andrei Galben în domeniul educației și cercetării au fost recunoscute în diverse instituții și foruri internaționale de prestigiu.
Fiind pasionat de jocul de șah a inițiat desfășurarea „Turneului Republican de Șah pentru Cupa Academicianului”.
În acest sens Serviciul Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Sîngerei, Școala Sportivă „Dumitru ATANASOV”, Direcția Liceului Teoretic „Al.Agapie” din comuna Pepeni și Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) au organizat Turneul raional la Șah în memoriam Academicianului „Andrei Galben”.
Rezultatele Turneului raional la Șah:
Treapta primară
FETE:
Locul I – Ciudin Marina
Locul II – Andronic Sofia
Locul III – Codrean Gloria
BĂIEȚI:
Locul I – Stasiuc Egor
Locul II – Liuc Maxim
Locul III – Ganjea Fabian
Treapta gimnazială
FETE:
Locul I- Tucan Renata
Locul II – Chifiriuc Mădălina
Locul III – Gurusciuc Maria
BĂIEȚI:
Locul I – Orlovschi Dan
Locul II – Rusnac Marius
Locul III – Rusnac Marinn
Echipa ȘS Sângerei-Locul I
Echipa ȘS Sângerei Petrovca-Locul II
Echipa ȘS Briceni Locul-III

Leave a Reply