Skip to main content
Uncategorized @ro

Schimbări radicale în formarea viitorilor designeri vestimentari

Angela Doina-Bezuțchi, cunoscut designer vestimentar în RM și în spațiul post-sovietic, a devenit cadru didactic la Catedra Design, în cadrul Facultății Informatică, Inginerie, Design. Domnia sa este magistru în arte decorative, membră a Uniunii Artiștilor Plastici și a Uniunii Designerilor din Moldova, organizatoare a expozițiilor naționale de profil, premiantă a festivalurilor de modă din țară și străinătate.

Angela Doina-Bezuțchi promite schimbări radicale în programele de formare a viitorilor specialiști în domeniul creației de modă și designului vestimentar, conform noilor tendințe. Domnia sa spune că, treptat, studenții vor studia noi discipline de specialitate. Astfel, ca viitoarele generații de creatori  să poată face față cu succes provocărilor concurenței internaționale. Angela Doina-Bezuțchi este optimistă în privința viitorului Catedrei de Design a ULIM, la dezvoltarea căreia își va pune umărul, având deja discipoli care au primit o instruire la nivelul exigențelor curriculare, sincronizate la pulsul artei contemporane.

”Or, designerii sunt mereu în căutarea noului, răspund nevoii de schimbare, creează imaginea complexă a epocii în care trăiesc, ținând cont de factorii sociali, politici, culturali. Școala viitorilor creatori de modă trebuie să corespundă modernității”, susține  designerul. Ultima prezentare de colecții vestimentare a creatoarei de modă Angela Doina-Bezuțchi a avut loc, la recenta Săptămână Internațională a Modei, de la Centrul ”Moldexpo” din Chișinău.

Mai multe detalii despre Catedra Design, însoțite de un film despre formarea viitorilor creatori de modă la ULIM, pot fi găsite aici:

http://www.ulim.md/news/ulim/absolven%C8%9Bii-ulim-viitori-designeri-vor-duce-faima-%C8%9Barii-in-toata-lumea1 .

Leave a Reply