Skip to main content
Uncategorized @ro

”Absolvenții ULIM – viitori designeri – vor duce faima țării în toată lumea”

Recent, în incinta Aulei Magnifice, s-a desfășurat susținerea proiectelor de licență a absolvenților ULIM, viitori specialiști în Design Interior și Design Vestimentar. Acest examen s-a transformat într-un eveniment artistic de amploare la ULIM. Prestația excelentă a celor 17 absolvenți ai Facultății de Informatică, Inginerie, Design a fost apreciată la cel mai înalt nivel de Comisia de licență.

Aceasta a fost alcătuită din nume sonore în domeniul învățământului universitar artistic, intre care Artist al Poporului, prof. univ. Iurie Matei (președintele Comisiei de licență); doctor în arte, prof. univ., șef Catedră Design, Eleonora Florea; conf. univ. Rodica Taburța; conf. univ. Maria Tereșcenco.

Punctul culminant al evenimentului a devenit prezentarea colecțiilor vestimentare realizate de absolventele Alina Coban și Natalia Ignatiuc, în care tinerele creatoare de modă au implementat motive etnice ale culturii tradiționale, tratate într-o viziune modernă. Maestrul Iurie Matei a menționat, că acești discipoli ai Universității Libere Internaționale din Republica Moldova care au primit o instruire la nivelul exigențelor curriculare, sincronizate la pulsul artei contemporane, ne vor duce faima în toată lumea.

Vă propunem să vizionați un reportaj de la acest eveniment, realizat de echipa TV Moldova 1, plasat pe ulim.md: https://www.ulim.md/news/ulim/absolven%C8%9Bii-ulim-viitori-designeri-vor-duce-faima-%C8%9Barii-in-toata-lumea1

Leave a Reply