Skip to main content
Colegiul ULIMEvenimenteFacultatea DreptNoutățiPersonalități din domeniul de profil

Întâlnire cu personalități din domeniul de profil – Facultatea Drept

ULIM – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova este încântată să anunțe că în data de 23 mai a avut onoarea de a o găzdui pe Ministra Justiției, doamna Veronica Mihailov-Moraru, Ministerul Justiției și Înaltul Consilier al Uniunii Europene, doamna Gabriela Scutea, care au împărtășit cu comunitatea academică și cu publicul prezent perspective valoroase și experiența lor vastă.
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru a adus în discuție viziunea sa asupra reformelor din sectorul justiției și a direcțiilor strategice pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova. Participarea sa a constituit un moment deosebit pentru a înțelege mai bine direcțiile viitoare ale justiției moldovenești și perspectivele acestor reforme.
Alături de Ministra Justiției, doamna Veronica Mihailov-Moraru, am avut privilegiul să o găzduim și pe doamna Gabriela Scutea, Înalt Consilier al Uniunii Europene în domeniul justiției. Doamna Scutea și-a adus contribuția cu o experiență vastă de 27 de ani în calitate de Procuror al Ministerului Public din România și cu mandatul său anterior ca Procuror General al României, între februarie 2020 și februarie 2023. Prezența sa a fost o oportunitate inestimabilă de a discuta despre interacțiunea între România și Republica Moldova în cadrul procesului de reformă a sistemelor judiciare și de a evidenția importanța cooperării internaționale în acest sens.
Lecția publică din data de 23 mai, a reprezentat o ocazie unică pentru studenți, cadre didactice și profesioniștii din domeniul dreptului de a se familiariza cu provocările și oportunitățile actuale din domeniul justiției, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. De asemenea, studenții de la Facultatea Drept ULIM și elevii de la Colegiul ULIM, specialitatea Jurisprudență și-au exprimat interesul prin întrebările adresate doamnei Ministre a Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Universitatea Liberă Internațională aduce mulțumiri doamnei Veronica Mihailov-Moraru și doamnei Gabriela Scutea, pentru participarea lor la acest eveniment și pentru motivarea tinerilor de a urma o carieră în domeniul justiției, în vederea promovării valorilor democratice și a respectului pentru statul de drept.

Leave a Reply