Skip to main content
Noutăți

În ajun de Crăciun, primii colindători au poposit, la ULIM

În ajunul sărbătorilor de iarnă, prima ceată de colindători a ajuns să ureze Crăciun Fericit ulimiștilor. De pe colinele Budeștilor, a coborât, pentru început, la Facultatea Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială (FPȘEAS). Ansamblul folcloric „Budeștenii” de la Căminul de Cultură din această localitate, a poposit, cu un recital de colinde strămoșești, pentru corpul didactic, viitorii psihologi și asistenți sociali de la ULIM. Gazdele fericite au mulțumit oaspeților dragi cu dulciuri, colaci și bani, așa cum se cuvine unor parteneri de încredere. Dar și cu suvenire confecționate de pacienții Spitalului Clinic de Psihiatrie din Moldova, ajutați de specialiști de la Centrul de Reabilitare Vocațională, susținuți de Proiectul ”Casa Mare”!

„Cu mult drag, am venit să colindăm…”

Dna Nina Costiuc, primărița localității, deja la al șaptelea mandat: „Cu mult drag, am venit să colindăm, să vă urăm Craciun fericit și studenți sârguincioși, așa cum sunt și copii noștri, care vor deveni și ei studenți. Felicitări dlui rector Andrei Galben pentru că are cadre didactice profesioniste, apreciate și în afara ULIM. O spun ca pe-un colind: dna Svetlana Haraz m-a instruit în cadrul cursurilor de formare a mediatorilor și am rămas frapată de pregătirea academică și de metodele de instruire pe care le folosește.

O altă experiență care ne leagă de ULIM este una interculturală, de colaborare cu  Centrul de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong”. În cadrul proiectului „World friends” a organizat, la Budești, o școala de vară, cu voluntari din Coreea de Sud”.

„Suntem bucuroși de colaborarea minunată, cu partenerii noștri locali și internaționali”

Dl. Mihai Curchi, directorul Căminului de Cultură din Budești,  ne-a vorbit cu mândrie despre discipolii săi: „Sunt frumoși, talentați și se implică activ în diverse activități culturale, dar și în cadrul Centrului pentru copii şi tineret „Udo Jurgent” de la noi.”

Dna Svetlana Rusnac, decanul FPȘEAS, a mulțumit colindătorilor și a felicitat comunitatea academică ULIM și toți partenerii, cu ocazia sarbătorilor de iarnă. „Suntem bucuroși de colaborarea minunată în anul care încă nu s-a scurs, cu partenerii noștri locali și internaționali. Le dorim la mulți ani și parteneriate prodigioase în continuare, specialiști pregătiți, cu inițiative și idei inovative întru bunăstarea întregii țări!”

„Cetele de colindători sunt încă o dovadă a aprecierii ULIM”

Svetlana Haraz, șefa Catedrei Asistență Socială și Sociologie „Nicolae Sali” a vorbit cu multă căldură despre impactul colaborărilor ULIM cu comunitățile locale: „Cetele de colindători sunt încă o dovadă a aprecierii ULIM de către partenerii locali. Mulțumim dnei primar Nina Costiuc pentru bunăvoința și dorința de a fi alături de noi și de-a aduce spiritul Crăciunului  în mediul academic. FPȘEAS transmite acest spirit tuturor colegilor ULIM și prin îndemnul „Crăciunul ne face mai buni!”

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM