Skip to main content
Noutăți

Centrul Cultural Israelian aduce bucuria Sărbătorii Luminii, la ULIM

O parte din Sărbătoarea Luminii (Hanuka), celebrată cu fast de poporul evreu, a ajuns și la ULIM, adusă de Centrul Cultural Israelian din Chișinău în colaborare cu Centrul Cooperare Internațională. Reprezentanții acestuia au împărțit studenților bucate tradiționale, gătite special pentru Sărbătoarea Luminilor. ”ULIM este o instituție solidă de învățământ superior, în contextul universitar din R. Moldova, unde studiază tineri de diverse naționalități și reprezentanți ai multor țări, care au inaugurat aule, precum cea a Centrului Cultural Israelian.

De aceea, dorim să împărtășim bucuria sărbătorii Hanuka tinerilor studioși din ULIM, să le facem cunoscute obiceiurile și tradițiile noastre.  Este un prilej binevenit, în condițiile extinderii conflictelor militare în lume, care influențează relațiile între state și cele interumane. Evreii nu sunt mai răi decât alte popoare. Iubesc viața, frumosul și tradițiile lor naționale. De aceea, vrem ca tinerii să-i cunoască mai bine”, menționează  dna Elena Borovkova, coordonatoare în cadrul programelor educaționale ale Centrului Cultural Israelian.

”Evenimentul de azi este încă un prilej de internaționalizare universitară. Centrul Cultural Israelian colaborează intens cu ULIM, organizând diverse evenimente în Aula Israel, pe care instituția noastră o găzduiește din 2009. În anul universitar curent, Centrul Cultural Israelian intenționează s-o modernizeze cu echipament de ultimă generație.

În semestrul următor, partenerii noștri vor organiza pentru studenții ULIM lecții publice cu diverse personalități academice și culturale din Israel. Un prim eveniment așteptat este o videoconferință, cu un profesor de la o universitate din această țară”, susține dna Valentina Ciumacenco, șefa Centrului Cooperare Internațională din cadrul ULIM.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM