Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Conferința științifică studențească „NATO ca actor regional: implicări asupra securității Est-Europene”

Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism în colaborare cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova a organizat la 17 aprilie curent, conferința științifică studențească cu genericul: „NATO ca actor regional: implicațiile asupra securității Est-Europene”.

În ședința plenară, mesaje de salut au transmis decanul FRIȘPJ dr. Viorica Țîcu, conf. univ. dr. Alexandr Cauia, prorector pentru Strategii Academice și Programe de Studii și directorul executiv al CID NATO Elena Mârzac, care au enunțat dorința de a dezvolta cooperarea științifică și de a intensifica implementarea proiectelor comune.

Invitata de onoare a evenimentului a fost Despina Afentouli, reprezentanta Cartierului General NATO, Secția Angajamente, Divizia de Diplomație Publică a NATO, care a ținut un discurs despre rolul NATO în actualul context internațional.

Lucrările conferinței au continuat cu sesiuni de comunicări ale studenților facultății, iar la final toți participanții au primit câte o diplomă din partea CID NATO.

Inaugurarea Centrului de Informare NATO la ULIM a avut loc la 16 septembrie 2014. Proiectul a fost realizat în colaborare cu CID privind NATO în Republica Moldova, Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA) și Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply