Skip to main content
Uncategorized @ro

Curs internațional de instruire activă „Expérimentation d’un parcours essentiel Talent Campus”, în colaborare cu Sorbonne Nouvelle Paris 3, AUF, CRU ULIM și Facultatea de Litere ULIM

Facultatea de Litere ULIM în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară ULIM, Agenția Universitară Francofonă și Universitatea Sorbonne Nouvelle-Paris 3 organizează, în perioada 10-12 aprilie curent, un curs de instruire dedicat studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor în scopul motivării și descoperirii unor instrumente pedagogice de consolidare a tehnicilor de lucru în grupuri de dimensiuni mici și mari.

Evenimentul a fost deschis cu discursurile organizatorilor: Roxana Țurcanu-Tolomey, responsabila Antenei AUF din Chișinău, prof. univ. dr. hab. Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale, conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decanul Facultății de Litere, drd. Nona Chiriac și formatorul Vincent Chupin de la Universitatea Sorbonne Nouvelle-Paris 3, care au subliniat utilitatea activităților de formare profesională, dobândirea și dezvoltarea unor noi cunoștințe, abilități, atitudini și principii proactive în parcursul didactic.

Evenimentul a fost moderat de către trainerul Vincent Chupin, responsabilul Departamentului Reușită Studențească de la Universitatea Sorbonne Nouvelle-Paris 3, care a provocat participanții să interacționeze și să se implice în diverse exerciții/jocuri practice într-un mediu favorabil, pentru a descoperi și pentru a demonstra talentul creativ. Programul de activitate pentru prima zi a urmărit atingerea următoarelor obiective :

–          Consolidarea spiritului de echipă, dezvoltarea creativității și leadership-ului ;

–          Dezvoltarea obiectivelor concrete și soluționarea problemelor ;

–          Abordarea pozitivă  a  diversității culturale și a diferenței intergeneraționale în cadrul unei echipe;

–          Identificarea punctelor forte ale echipei și aplicarea acestora într-un proiect colectiv.

Leave a Reply