În data de 28 mai curent, la Centrul de Limbă și Cultură Turcă din cadrul ULIM a fost livrat o parte din echipamentul tehnic, donat de Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), destinat procesului educațional. Vizita oficială a coordonatorului TIKA la ULIM a fost contramandată în legătură cu situația pandemică.

Din numele conducerii ULIM, conf. univ. dr. Valentina Ciumacenco, prorector pentru Relații Internaționale a transmis mesaj de mulțumire și de recunoștință partenerilor, pentru generozitatea și suportul oferit. De asemenea, a reiterat angajamentul de aprofundare și propulsare a cooperării bilaterale în domeniul educațional.

Actualmente la centru își desfășoară activitatea didactică prof. univ. Hülya Küçükoğlu, de la Universitatea Hacettepe din Ankara.

În context, amintim că Centrul de Limbă si Cultură Turcă din cadrul ULIM, inaugurat la 16 septembrie 2014, a fost creat cu sprijinul financiar al Agenției pentru Cooperare și Coordonare a Guvernului Republicii Turcia (http://cci.ulim.md/nato?fbclid=IwAR3Odk92nH_4PRbVXPP261kInMTgXkZS5goZatscu4IuBHpBWD-nyIjql2I).

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply