Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Educația digitală. Platformele Miro și Mendeley: aspecte didactice și științifice

Pe data de 24 martie 2022, Facultatea de Litere a organizat un webinar dedicat educației digitale. Acest eveniment se înscrie în parteneriatul de colaborare al Facultății de Litere ULIM cu Centrul de Reușită, Institutul de Cercetări Filologice și Interculturale din cadrul ULIM, Filiala Târgoviște a Bibliotecii municipale „B.P.Hasdeu” din Chișinău și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Formatoare: conf.univ., dr. Oxana Chira, bursieră DAAD, Goethe-Institut, KAAD, șefa catedrei de Filologie engleză și germană, Facultatea de Litere, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Moderatoare: conf.univ., dr. Carolina Dodu-Savca, decana Facultății de Litere ULIM.

Cuvinte cheie: Educație digitală, platforme educaționale digitale, Miro, Mendeley Library.

Publicul țintă: cadre didactice, doctoranzi, masteranzi și studenții din anul terminal.

Evenimentul s-a desfășurat pe platforma Zoom și a găzduit 24 de participanți care au reprezentant diverse instituții din învățământul superior, liceal, din rețeaua bibliotecilor municipale, unități de cercetare și structuri didactice și științifice.

Oxana Chira este conferențiar universitar, doctor, bursieră DAAD, Goethe-Institut, KAAD, cadru didactic la Universitatea din Wuppertal, Germania. Actualmente este șefa catedrei de Filologie engleză și germană, Facultatea de Litere, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Doamna Chira participă în calitate de formatoare la a doua ediție a activităților de instruire consacrate digitalizării proceselor educaționale. Webinarul din 24 martie 2022 a fost dedicat utilizării platformelor digitale Miro și Mendeley.

Leave a Reply