Skip to main content
evenimentenoutăți

𝑬𝒖𝒓𝒐𝒗𝒊𝒔𝒊𝒐𝒏 – 𝑫𝒊𝒎𝒆𝒏𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕𝒊𝒕𝒂̆𝒕̧𝒊𝒊 𝒆𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒏𝒆

La data de 10 mai 2022, Centrul de informare al UE în cadrul ULIM a dat startul 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌, printr-un minunat eveniment, cu genericul 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒗𝒊𝒔𝒊𝒐𝒏 – 𝑫𝒊𝒎𝒆𝒏𝒔𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕𝒊𝒕𝒂̆𝒕̧𝒊𝒊 𝒆𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒏𝒆. Invitata specială a evenimentului a fost 𝐋𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐈𝐬𝐚𝐜, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2016, Stockholm, Suedia, cu piesa ”Falling Stars”.
La deschiderea evenimentului, în mesajul de bun venit, 𝐃𝐧𝐚 𝐋𝐚𝐫𝐢𝐬𝐚 𝐏𝐚𝐭𝐥𝐢𝐬, coordonatorul Centrului de Informare al UE în cadrul ULIM, a vorbit despre importanța celebrării sărbătorii anuale a Păcii și unității în Europa, punctând șirul de activități dedicate 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌 ce urmează a fi desfășurate în perioada 𝟏𝟎-𝟐𝟎 𝐦𝐚𝐢 curent.
Cu un mesaj de salut a venit și distinsul oaspete, 𝐃𝐧𝐮𝐥 𝐆𝐡𝐞𝐧𝐚𝐝𝐢𝐞 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮, Coordonator al reţelei de Centre de Informare şi EuroCluburi, StratCom Moldova, care a adus înalte și valoroase aprecieri pentru activitățile desfășurate în cadrul Centrului de Informare UE ULIM, comunicând agenda evenimentelor dedicate Zilei Europei la nivel național în acest an.
La ULIM, diversitatea culturală este activ promovată prin diverse activități științifice, programe și manifestări care încurajează si implică întreaga comunitate academică, a menționat 𝐃𝐧𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐢𝐮𝐦𝐚𝐜𝐞𝐧𝐜𝐨, dr., conf. univ., Prorector Relaţii Internaţionale ULIM, punctând importanța promovării valorilor europene, a colaborării și cooperării care formează conexiuni între oameni și leagă comunități.
𝐃𝐧𝐚 𝐕𝐢𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐓̧𝐢̂𝐜𝐮, decan al Facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Jurnalism, în continuare, a relatat importanța identității culturale europene, ca parte componentă a patrimoniului cultural european. Cultivarea respectului pentru diversitate culturală implică dezvoltarea cooperării culturale, încurajarea creativității artistice și schimburile culturale europene.
În continuare, 𝐋𝐢𝐝𝐢𝐚 𝐈𝐬𝐚𝐜 a avut un dialog interactiv cu studenții ULIM, alături de ea reușind să afle multe detalii minunate din deosebita experienţa, trăiri şi emoţii, iar la final studenții au avut deosebita plăcere de a o asculta live pe interpretă.
Astfel, comunitatea ULIM se bucură că reușește să promoveze frumos valorile diversității culturale europene în cadrul ULIM. Aducem sincere aprecieri și mulțumiri Delegației UE în Republica Moldova pentru valorosul suport și sprijinul acordat centrului UE ULIM, devenit un pilon de formare și dezvoltare pentru familia ULIM.
Evenimentul a fost organizat de Departamentul Informațional Biblioteconomic în parteneriat cu Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Jurnalism, ULIM.

Leave a Reply