Skip to main content
Facultatea Informatică, Inginerie, Design

Echipamente IT de ultimă generație, în dotarea Facultății Informatică, Inginerie, Design Colaborare excelentă cu Ambasada R. Coreea

Consulul R. Coreea în R. Moldova cu reședința la Kiev, dl. Shin Kyuho, a efectuat, în cursul dimineții, o vizită de lucru, la ULIM, unde a avut întrevederi cu rectorul Andrei Galben, dl. Iurie Coropceanu, decanul Facultății Informatică, Inginerie, Design și cu dl. Han Ho Jin, directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană ”Se Jong”. În cadrul întrevederilor, a avut loc un schimb de idei cu privire la derularea cu succes a proiectului de dotare a unor aule ale facultății menționate cu echipamente IT de ultimă generație, cu finanțarea Ambasadei R. Coreea.

Academicianul Andrei Galben a evidențiat interesul ULIM față de intensificarea cooperării cu Ambasada R. Coreea, iar proiectul achiziției echipamentelor IT de ultimă generației pentru Facultatea Informatică, Inginerie, Design fiind unul prioritar.

Consulul coreean s-a arătat satisfăcut de vizita de monitorizare a realizărilor în cadrul proiectului comun. ”Avem o colaborare excelentă cu ULIM și suntem dispuși să contribuim la modernizarea acestei universități. Suntem mulțumiți de faptul că deja s-a început echiparea unor aule ale ULIM cu computere de ultimă generație, pentru îmbunătățirea substanțială a calității procesului educațional. Suntem deschiși în continuare spre cooperare fructuoasă și oricăror solicitări din partea ULIM, în vederea susținerii cadrelor didactice și studenților de aici”, afirmă dl. Shin Kyuho.

Diplomatul își exprimă admirația față de realizările importante ale ULIM în dezvoltarea relațiilor între statele noastre anume prin studierea limbii și culturii coreene, dar și activității dlui Han Ho Jin. ”Pentru că la ULIM există un mare interes față de Coreea, vom reacționa corespunzător la orice cereri de cooperare în varii proiecte”, subliniază domnul consul.

Decanul Iurie Coropceanu a mulțumit înaltului oaspete pentru solicitudine și prietenie și i-a organizat o mică excursie prin ULIM, unde grupul de lucru s-a întâlnit cu studenții utilizatori ai noilor tehnologii din dotare. Tinerii, la rândul lor, au mulțumit consulului R. Coreea pentru investiție.

Dl. Shin Kyuho a dat asigurări că va continua să depună toate eforturile, în direcția consolidării cooperării între țările noastre în plan educațional.

Leave a Reply