Skip to main content

Dragi Colegi,

Profesori ai Facult─â┼úii Istorie ┼či Rela┼úii Interna┼úionale,

Cadre didactice ale Universităţii Libere Internaţionale din Moldova!

Ziua Profesorului, sarbatorit─â ├«n fiecare an la 5 octombrie, ne provoac─â multiple sentimente ┼či emotii direct propor┼úionate profunzimii ┼či semnifica┼úiei acesteia. Dou─â momente ne afecteaz─â ├«ns─â cel mai mult:

  • Primul este legat de statutul nostru de┬áProfesori.┬á┼×i ├«n acest context tr─âim, odat─â ├«n plus, bucuria, dar si responsabilitatea de a a fi dasc─âli; g├óndim ┼či reg├óndim misiunea pe care o avem ÔÇô cea de a contribui la modelarea caracterelor ┼či a personalit─â┼úilor, de a educa noile genera┼úii ┼či de a proiecta, de altfel, principalii actori ai zilei de maine.
  • Cel de-al doilea moment este legat de statutul nostru de┬áDiscipoli.

┼×i ├«n acest context ne amintim neap─ârat de cei care ne-au d─âsc─âlit. Este vorba, ├«n egal─â m─âsur─â, de profesorii din institu┼úiile preuniversitare (├«ncep├ónd cu prima ├«nv─â┼ú─âtoare/primul ├«nv─â┼ú─âtor care ne-a ajutat a desena primele litere ┼či termin├ónd cu dirigintele care ne-a dat ultimele lec┼úii de via┼ú─â ├«n isonul ÔÇ×ultimului sunetÔÇŁ) ┼či de profesorii universitari, al─âturi de care ┼či gra┼úie c─ârora am devenit profesioni┼čti. Ceea ce suntem noi ast─âzi se datoreaz─â ├«n mare parte muncii pe care au depus-o dasc─â┼úii no┼čtri ieri, motiv pentru care le suntem recunosc─âtori ┼či le purt─âm respectul.

Stimaţi Profesori !

Pentru c─â e toamn─â ┼či e ziua noastr─â profesional─â, Primi┼úi ├«n dar cele mai frumoase ur─âri de s─ân─âtate, ├«nso┼úite de un buchet (virtual) din florile anotimpului. S─â ave┼úi puterea ┼či ├«n┼úelepciunea de a ghida eficient tinerii ├«n lumea cuno┼čtin┼úelor ┼či s─â ave┼úi parte de c├ót mai mul┼úi discipoli de succes ! Pentru c─â succesul lor este succesul nostru!

 

Cu Drag, Ludmila COAD─é,

Elliot School of International Affairs, George Washington University.

5 octombrie 2010