Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

Felicitari cu Ziua Profesorului, Ludmila Coada

By 5 octombrie 2010 mai 17th, 2019 No Comments

Dragi Colegi,

Profesori ai Facultăţii Istorie şi Relaţii Internaţionale,

Cadre didactice ale Universităţii Libere Internaţionale din Moldova!

Ziua Profesorului, sarbatorită în fiecare an la 5 octombrie, ne provoacă multiple sentimente şi emotii direct proporţionate profunzimii şi semnificaţiei acesteia. Două momente ne afectează însă cel mai mult:

  • Primul este legat de statutul nostru de Profesori. Şi în acest context trăim, odată în plus, bucuria, dar si responsabilitatea de a a fi dascăli; gândim şi regândim misiunea pe care o avem – cea de a contribui la modelarea caracterelor şi a personalităţilor, de a educa noile generaţii şi de a proiecta, de altfel, principalii actori ai zilei de maine.
  • Cel de-al doilea moment este legat de statutul nostru de Discipoli.

Şi în acest context ne amintim neapărat de cei care ne-au dăscălit. Este vorba, în egală măsură, de profesorii din instituţiile preuniversitare (începând cu prima învăţătoare/primul învăţător care ne-a ajutat a desena primele litere şi terminând cu dirigintele care ne-a dat ultimele lecţii de viaţă în isonul „ultimului sunet”) şi de profesorii universitari, alături de care şi graţie cărora am devenit profesionişti. Ceea ce suntem noi astăzi se datorează în mare parte muncii pe care au depus-o dascăţii noştri ieri, motiv pentru care le suntem recunoscători şi le purtăm respectul.

Stimaţi Profesori !

Pentru că e toamnă şi e ziua noastră profesională, Primiţi în dar cele mai frumoase urări de sănătate, însoţite de un buchet (virtual) din florile anotimpului. Să aveţi puterea şi înţelepciunea de a ghida eficient tinerii în lumea cunoştinţelor şi să aveţi parte de cât mai mulţi discipoli de succes ! Pentru că succesul lor este succesul nostru!

 

Cu Drag, Ludmila COADĂ,

Elliot School of International Affairs, George Washington University.

5 octombrie 2010