Skip to main content
Manifestări științifice

Lecția publică ”Misterul apartheidului” , Joi, 20 februarie, ora 11:30

Stimaţi colegi, prieteni şi parteneri, Centrul pentru Cooperare Internaţională ULIM in colaborare cu Ambasada Britaniсă la Chisinau, organizează următorul eveniment: Prelegerea publică: ”Misterul apartheidului” ţinută de dl. Shuaib Chalklen, Raportorul Special al ONU privind persoanele cu dizabilități.

 În cadrul prelegerii,  invitatul de onoare va aborda subiectul sistemului de segregare socială, politică, rasială și etnică din 1948-1994 din Republica Sud Africană, sfârșitul căruia este asociat cu venirea la putere a lui Nelson Mandela.

Evenimentul va avea loc in  auditoriul 245, etajul II, bloc III, cu începere de la orele 11:30. Apoi va urma seminarul ”Drumul spre reconciliere”, in cadrul căruia se va discuta despre Comisia pentru Adevăr și Reconciliere în Africa de Sud, care a devenit model pentru depășirea conflictelor la nivel mondial. (cu începere de la orele 14:00, audit 212, etajul II, bloc I).

Lecția va fi susținuta în limba engleză. Traducerea consecutivă va fi asigurată în limbile română și rusă.
Pentru informații suplimentare, o puteți contacta pe Anastasia Pociumban, asistent de proiecte, Ambasada Britanică la Chișinău, la numărul de telefon 069200619 sau Centrul pentru Cooperare Internationala, ULIM (tel: (022) 20 59 21.

Vezi AICI mai multe detalii

Leave a Reply