Skip to main content
Nout─â╚Ťi

Mesajul de felicitare al RECTORULUI ULIM

1 septembrie este o dat─â simbolic─â ├«n institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Republica Moldova, care se asociaz─â tradi╚Ťional cu ├«nceputul unui nou an de studii, cu completarea a╚Öez─âmintelor cu o nou─â echip─â de tineri studio╚Öi care au ales institu╚Ťiile pe care le consider─â de prestigiu.

Corpul managerial ╚Öi profesoral al Universit─â╚Ťii Libere Interna╚Ťionale din Moldova ╚Öi al Colegiului ULIM felicit─â tinerii care deschid o nou─â fil─â a parcursului ╚Öi devenirii lor profesionale ╚Öi intelectuale, care sunt ├«n c─âutarea r─âspunsurilor, a noilor colegi ╚Öi mentori. Privilegiul ├«nscrierii ├«ntr-o familie cu tradi╚Ťie este o alegere fundamental─â. Cheia succesului tinerilor sunt curiozitatea, tenacitatea ╚Öi perseveren╚Ťa. Iar garan╚Ťia succesului se bazeaz─â pe calitatea studiilor, selectarea colectivului profesoral, profesionalizarea traseelor ╚Öi acredit─ârile profilurilor. V─â dorim ca traseul Dumneavoastr─â la ULIM s─â fie unul de succes, cu deschideri de orizonturi noi de perspectiv─â.

├Än aceast─â perioad─â, Universitatea Liber─â Interna╚Ťional─â din Moldova, care ├«n acest an va ├«mplini trei decade de la fondarea sa, trece prin procesul unor transform─âri profunde care au schimbat societatea la ├«nceputul acestui mileniu: accelerarea exponen╚Ťial─â a cunoa╚Öterii, democratizarea ├«nv─â╚Ť─âm├óntului, emergen╚Ťa noilor tehnologii de informare ╚Öi de comunicare, integrarea cu pia╚Ťa muncii ╚Ö.a. Universit─â╚Ťile contribuie fundamental la statuarea acestor muta╚Ťii, fiind un agent fundamental al schimb─ârii ╚Öi preg─âtind genera╚Ťiile viitoare pentru solu╚Ťionarea problemelor cruciale ale lumii contemporane ╚Öi provoc─ârile timpului.

U╚Öile largi ale ULIM-ului se redeschid ast─âzi spre lumea intelectual─â, spre noile realiz─âri ale profesorilor ╚Öi ale tinerilor studio╚Öi, spre cuno╚Ötin╚Ťele care transform─â ╚Öi schimb─â lumea de azi ├«n cea de m├óine. Un an spornic cu orizont senin dorim ├«ntregii familii unite ULIM!

Ilian GALBEN, conf. univ. dr.

Rector ULIM

Leave a Reply