Skip to main content
EvenimenteNoutăți

Noul consul onorific al Republicii Coreea în Republica Moldova, în vizită la ULIM

Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova, Ilian Galben, dr., conf.univ. a avut vineri, 25 august 2023, o întrevedere cu Dl. Sai Jeung, noul consul onorific al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, care s-a aflat la prima sa vizită la Chișinău de la numirea oficială în funcție.
Discuțiile purtate cu înaltul oaspete au vizat explorarea oportunităților actuale de colaborare ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorința reciprocă de a intensifica relațiile de cooperare dintre ULIM şi Ambasada Republicii Coreea în Republica Moldova și de a extinde, prin intermediul Centrului educațional coreean din Kiev și Centrului de limbă și cultură coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM, relații de colaborare reciproc avantajoasă cu instituțiile de învățământ superior din Coreea, în vederea efectuării în acest scop a schimbului de bune practici; promovării dezvoltării curriculare; realizării unor proiecte de cercetare comune; mobilității profesorilor și studenților; atragerea tinerilor coreeni la studii în Republica Moldova etc.
Diplomatul coreean s-a arătat încântat de notorietatea de care se bucură ULIM în plan internațional și a manifestat disponibilitatea pentru identificarea unor noi direcții de cooperare bilaterală și pentru extinderea parteneriatelor interinstituționale și a posibilităților de mobilitate academică cu universitățile din Coreea. Totodată, a apreciat înalt activitatea în ascensiune a Centrului de limbă și cultură coreeană ”Se Jong”, din cadrul ULIM, sub conducerea directorului Han Ho Jin.
Domnul rector, Ilian Galben, și-a exprimat deschiderea pentru colaborarea și dezvoltarea capacităților instituționale, apreciind drept incontestabil schimbul de cunoștințe și de experiență între cele două țări.
În contextul vizitei oficiale întreprinse, Rectorul ULIM a exprimat recunoștința pentru suportul continuu oferit, apreciind eforturile și sprijinul reprezentanților Ambasadei Republicii Coreea în Republica Moldova.
La eveniment au mai participat Directorul Centrului educațional coreean din Kiev, dl. Jeong Chang Yun, Prorectorul ULIM pentru relații internaționale, dna Valentina Ciumacenco, dr. conf. univ. și reprezentanții Centrului de limbă și cultură coreeană ”Se Jong”, din cadrul ULIM, dl. Han Ho Jin și dna Kim Won Sim.

Leave a Reply