Skip to main content
nout─â╚Ťi

Celebrarea Limbii Hindi

Vineri, 24 septembrie, ├«n incinta ULIM a fost celebrat─â Ziua Interna╚Ťional─â a limbii Hindi. Evenimentul a fost realizat cu suportul Ambasadei Republicii India ├«n Republica Moldova, cu re╚Öedin╚Ťa la Bucure╚Öti.

Pentru a marca Ziua Interna╚Ťional─â a limbii Hindi, ULIM ├«n colaborare cu ┬áreprezentan╚Ťii Ambasadei Republicii India, au organizat un program cultural care a inclus┬á recitaluri de poezie, c├óntec, ┬ádansuri tradi╚Ťionale, concursuri cu premii, ┬áetc.

Tinerii studio╚Öi au aflat mai multe despre istoria, semnifica╚Ťia ╚Öi importan╚Ťa acestei s─ârb─âtori pentru poporul indian.

Cu acest prilej, reprezentantul Ambasadei, Uddeshya Priyadarshi, asistent administrativ, a oferit o dona╚Ťie de carte, CD-uri, DVD-uri, video ┼či alte documente multimedia pentru Aula India, inaugurat─â ├«n cadrul ULIM, la data de 27 aprilie 2021.

În contextul acestui eveniment, Valentina Ciumacenco, Prorector ULIM, a exprimat gratitudine și apreciere Ambasadei Republicii India în Republica Moldova pentru deschidere și colaborare.

Limba hindi┬áeste o limb─â┬áindo-european─â, ce este vorbit─â pe teritoriul┬áIndiei┬á╚Öi al mai multor ╚Ť─âri. Vorbitori nativi ai dialectelor Hindi alc─âtuiesc 41% din popula╚Ťia Indiei, sau 30% conform estim─ârilor┬á(360 mln vorbitori).

├Än Constitu╚Ťia Indiei, limba hindi este una din dou─â limbi oficiale,┬áengleza┬áfiind cea de-a doua. Hindi oficial─â este deseori descris─â ca fiind limba standard, care, ├«mpreun─â cu engleza, este folosit─â ├«n administarea guvernului central.

Serviciul pres─â ULIM

Leave a Reply