Skip to main content
noutăți

Delegația Republicii Coreea de Sud în vizită la ULIM

Joi, 30 septembrie 2021, o delegație oficială din Coreea de Sud, formată din Dl. Kwang Dong Kim, fost Ambasador, actualmente Președintele ONG –lui “Better World”, însoțit de Dl. Choi Hun, Manager Proiecte cu Republica Moldova și Dl Bycong Chan Lee, Consultant Principal Proiecte cu Republica Moldova, în frunte cu Dl. Han Ho Jin, Directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană “Se Jong”, au avut o întrevedere la ULIM cu  Rectorul Ilian Galben, dr. conf.univ.  și echipa administrativă.

Rectorul Ilian Galben a relevat sprijinul de care se bucură ULIM din partea partenerilor coreeni, menționând prioritatea extinderii permanente a cooperării dintre ULIM și universitățile din Coreea de Sud. Totodată, cu această ocazie, Ilian Galben a remarcat realizările obținute de ULIM, la capitolul promovarea limbii și culturii coreene, prin intermediul Centrului ”Se Jong”, care s-au soldat cu zeci de bursieri în Coreea de Sud, deveniți specialiști apreciați în țară și străinătate.

În timpul întrevederii s-a discutat si despre noile oportunități de cooperare interuniversitară – proiectele didactice și de cercetare comune, codiplomarea, schimburile academice pentru facultăți ar fi pașii concreți. Tehnologiile informaționale, medicina alternativă și agricultura sunt domeniile de maxim interes pentru viitorul ULIM.

Dl. Kwang Dong Kim s-a arătat încântat de interesul major al ULIM de a coopera cu parteneri coreeni nu doar în domeniul IT, ci și în alte sfere. Codiplomarea este o idee excelentă, avantajoasă pentru ambele părți, consideră Președintele ONG “Better World”.

Ulterior, oaspeții au prezentat studenților ULIM din cadrul Facultății Limbi Străine și Facultății de Drept, realizările organizației sale în implementarea proiectului de dezvoltare a satului Pogănești din Raionul Hâncești, fiind și o ocazie unică în care tinerii studioși au interacționat cu membrii delegației.

Leave a Reply