Skip to main content

Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism a organizat la 18 octombrie curent, o prelegere publică intitulată: „Stop traficului de ființe umane”, susținută de Djavid Paknehad, directorul Centrului de Caritate pentru Refugiați din Chișinău. Invitatul a fost însoțit de către doi refugiați Shawdary Niran, originar din Yemen și Embark Abdalgader, originar din Libia, care este și absolvent al ciclului de licență de la FRIȘPJ.

Cei din urmă se află în țara noastră de câțiva ani, însă au reușit să învețe limba română și rusă, să depășească problemele de integrare socială, să-și întemeieze familii și să obțină locuri de muncă în țara noastră. Studenții au aflat despre experiențele de viață și așteptările refugiaților.
Totodată, Djavid Paknehad a oferit publicului informație utilă referitor la statutul refugiaților în RM, drepturile acestora și a prezentat aspecte ce țin de activitatea și serviciile centrului pe care îl gestionează, precum și de succesele obținute, strategiile de dezvoltare a instituției.

La final, Djavid Paknehad a făcut o donație de carte pentru fondul Departamentului Informațional Biblioteconomic, în speranța că acest act va stimula interesul studenților pentru informare și lectură.

Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply