Skip to main content

Astăzi, studenții de la Facultatea Drept și cei de la Facultatea Științe Sociale și ale Educației s-au reunit la o masă rotundă cu prilejul Zilei Europene de Combatere a Traficului de Ființe Umane.

La eveniment au fost invitați experți din domeniu, precum: Alexandru Donos, reprezentant reprezentant Centrul de Asistență și Protecție a Vicitimelor și a Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane și Viorel Ciobanu, colaborator Procuratura Generală. Invitații au adus la cunoștința tinerilor metodele și instrumentele de reprimare și de prevenire a traficului de ființe umane, făcând referire la supremația legii, la drepturile omului și libertățile fundamentale. De asemenea, au fost abordate aspecte ce țin de cauzele, scopul și formele acestui fenomen, de protecția și asistența victimelor.

Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Ființe Umane este marcată anual la 18 octombrie, începând cu anul 2007 și urmărește creșterea nivelului de sensibilizare și de conștientizare în rândul populației a fenomenului și a efectelor nefaste asupra omenirii.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply