În ziua de 14 februarie curent, studenții de la Facultatea de Litere și cursanții Centrului de Limbă și Cultură Coreeană „Se Jong” din cadrul ULIM, condus de Han Ho Jin, au participat la prelegerea publică intitulată: „Combinația dintre literatura coreeană și științele umaniste”, susținută de romancierul Wu Han Yong, profesor universitar la Universitatea Națională din Seul, Coreea de Sud. În cadrul întrunirii, accentele au fost puse pe literatură, cultură și civilizație. Profesorul Wu Han Yong a venit cu poezii și cântece coreene, a căror conținuturi au fost analizate în contextul valorilor și idealurilor vieții. De asemenea, a fost acordată prioritate conexiunii dintre om și natură, fiind considerată o componentă indispensabilă a culturii. Participanții la eveniment au rostit poezii atât în limba română, cât și în limba coreeană, demonstrând entuziasmul și pasiunea pentru cultura Coreei de Sud.

Invitatul consideră că proiectarea unei atitudini corecte a omului față de natură poate contribui semnificativ la obținerea fericirii și prosperității. De asemenea, profesorul a ținut să menționeze că prin intermediul literaturii, omenirea percepe universul: „Prin literatură viața noastră devine mai abundentă, datorită faptului că aceasta învie simțurile. Prin intermediul literaturii ne dăm seama că suntem ființe cosmice. Identitatea umană de acolo se trage”, a declarat Wu Han Yong.

Evenimentul s-a încheiat cu un îndemn adresat tinerilor. Aceștia au fost încurajați să trăiască intens fiecare clipă, să se bucure de viață și să răspândească iubire.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply