Skip to main content
Noutăți

Seminar despre perspectivele de formare a unei cariere în Republica Moldova: de la educație la angajare

Facultatea de Litere a întrunit studenții anglofoni la seminarul de informare și dialog cu un potențial angajator (Parkopedia Parking Services Co., Ltd), reprezentat de Oxana Burcă, absolventa Facultății de Litere ULIM (în 2015, Facultatea de Limbi Străine și Științe ale Comunicării).

Decana Facultății de Litere, dr.conf.univ. Carolina Dodu-Savca, la invitația căreia a avut loc întâlnirea, a menționat importanța dialogului dintre absolvenții Facultății și studenții actuali, precum și dialogul dintre actorii educaționali și operaționali. Ambele perspective sunt axate pe apropierea beneficiarilor de piața muncii, asigurarea șanselor sporite de angajare și participare activă la programele propuse în domeniile de profil.

Oxana Burcă le-a vorbit studenților despre misiunea studentului de la Litere, angajamentele pe termen lung, planul de dezvoltare profesională în cadrul unei companii și oportunitățile de angajare. Prezentarea a avut următorul plan:

– oportunități de studii oferite de ULIM;

– experiențe acumulate și posibilități de dezvoltare profesională în Coreea de Sud (concursuri, olimpiade, evenimente la care studenții pot participa);

– perspective de formare a unei cariere în Republica Moldova aplicând cunoștințele și experiența externă acumulată;

– posibilități de angajare cu salariu atractiv și colectiv multinațional;

– exemplul personal: carieră și oportunități de creștere, de la primul job în companie, în calitate de data analyst, până la postul de data manager (una din treptele de vârf ale managementului companiei) în fruntea unei echipe de 80 angajați în Republica Moldova;

– detalii despre condițiile de recrutare și pozițiile vacante în cadrul companiei.

După prezentare a urmat o rundă de întrebări și răspunsuri, iar în intervenția de sinteză, decana Facultății a subliniat că întâlnirile de acest gen oferă posibilitatea reală de a începe o carieră în domeniul de profil, de a practica limba de studiu, în cazul dat limbile engleză și coreeană, într-un mediu competitiv și de a valorifica profesia în Republica Moldova.

Parkopedia Parking Services Co., Ltd a fost fondată în 2007 și de atunci a pus în circuit o tehnologie inovatoare de colectare a datelor care include software, viziune computerizată și IA.  

22 martie 2022

Facultatea de Litere, ULIM

Leave a Reply