Skip to main content
Noutăți

“The Foundation Bert Biliet’’ cu o nouă colaborare la ULIM

La 24 septembrie curent,  Valentina Ciumacenco, prorector Relații Internaționale și Svetlana Haraz, șef Catedră Asistență Socială și Sociologie ”Nicolae Sali” au avut o întrevedere cu profesorul Bert Biliet, fondatorul “The Foundation Bert Biliet’’, Belgia. Discuția s-a axat pe activitățile care urmează a fi întreprinse în anul universitar curent în baza parteneriatului existent.

Conform acordului de colaborare bilaterală semnat în septembrie 2020, prof. Biliet se află  în vizită oficială la ULIM în vederea realizării unor activități concrete. Acesta va susține în calitate de formator mai multe ateliere, training-uri despre diferite strategii legate de evitarea epuizării, va prezenta manualul de instruire Gordon și cum se lucrează cu un asemenea program de instruire. Vor fi discutate subiectele privind tema incluziunii, sindromul burnout și tema copiilor cu riscul ridicat în societate. Totodată, vor fi prezentate trei metode de relaxare, plus structura unui dialog corect de consiliere și aspectele pragmatice ale comunicării.                                       

Agenda activităților spre considerare

 De remarcat că, în temeiul acestui parteneriat, în anul universitar 2021-2022, ULIM beneficiază de asemenea,  de: donație de carte, burse pentru 6 studenți de la specialitatea Asistența Socială, iar în perioada de 28 septembrie – 9 octombrie, vor fi realizate un șir de seminare pentru studenții ULIM și partenerii Facultății Științe Sociale și ale Educației, moderate de domnul Bert Biliet în cadrul vizitei  în Moldova.

”Facultatea Științe Sociale și ale Educației și-a exprimat disponibilitatea de a coopera și implimenta activitățile identificate, fiind convinsă de necesitatea de a acționa împreună cu domnul Bert Biliet, pentru a crea oportunități noi în domeniile de interes comun, de a realiza noi schimburi de experienţă și de a dezvolta relații bilaterale în diverse domenii ”, a menționat Svetlana Haraz.

„Mă bucur să văd rezultatele colaborării dintre Facultatea Științe Sociale și ale Educației din cadrul ULIM și Fundația Bert Biliet.  Întotdeauna am fost adeptul parteneriatelor viabile, care se materializează în proiecte frumoase pentru comunitatea educațională, iar colaborarea cu profesorul Biliet, fiind un exemplu elocvent în acest sens”, a remarcat prorectorul ULIM, la rândul său.

Mai multe detalii despre activitatea profesională a prof. Biliet, accesați: https://be.linkedin.com/in/bert-biliet-8763385b

 

Leave a Reply