Skip to main content

În data de 14 decembrie curent, a avut loc Turneul de Șah  între echipa ULIM  și echipa de șah a RM, în memoria  Acad. Andrei Galben, rectorul și fondatorul ULIM. La turneu au evoluat profesori, studenți și elevi, care au avut prilejul să cunoască somitățile din lumea șahului. Evenimentul a fost onorat de prezența maestrului internațional la șah Boris Nevednicii, multiplu campion al RM și participant activ la competițiile municipale, republicane și internaționale. Maestrul a transmis un mesaj de susținere în care a subliniat că scopul continuu spre progres aduce mereu victorii, urându-le jucătorilor să exerseze cât mai mult, să exploreze noi strategii și mișcări în practicarea șahului. În perioada 11 — 24 noiembrie în România (București), în cadrul Campionatului Mondial de șah la seniori, maestrul Boris Nevednicii s-a clasat pe locul doi în cadrul turneului de șah blitz, unde au concurat 366 de șahiști cu vârsta mai mare de 50 de ani din 58 de țări.

De asemenea, un cuvânt de salut a transmis și jucătorul Ion Schițco, care la 15 ani a devenit campion al RM la șah, dorindu-le participanților ca acest turneu să fie o posibilitate de a se manifesta și de a obține rezultatul dorit.

Rectorul fondator ULIM Acad. Andrei Galben a fost un promotor al jocului de șah prin organizarea competițiilor și prin susținerea, promovarea celor mai buni sportivi moldoveni la șah. În anul 2017, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Sângerei, s-a desfășurat Turneul Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben.

Serviciul de Presă, ULIM

Leave a Reply