Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism

Vizita de lucru la Universitatea Karl-Franzens din Graz (Austria)

By 6 iunie 2010 mai 17th, 2019 No Comments

In perioada 31 mai – 5 iunie 2010, o delegatie reprezentand Universitatea Libera Internationala din Moldova, incluzand si reprezentanti ai Facultatii Istorie si Relatii Internationale au efectuat o vizita de lucru la Universitatea Karl-Franzens din Graz (Austria).

Reprezentantii Facultatii Istorie si Relatii Internationale, in persoana decanului Facultatii, dr. Ludmila Coada si a lectorului Larisa Patlis, au avut un sir de intalniri cu mai multi factori de decizie ai Universitatii din Graz (vicerectorul pentru relatii internationale Roberta Maierhofer) si profesori ai facultatii de Istorie, dar si cercetatori din diverse centre stiintifice in domeniul istoriei, relatiilor internationale, stiintelor politice etc., printre care Harald Heppner, Joseph Marko, Edith Marko-Stockl. Prin aceste discutii de lucru s-au pus bazele unei viitoare colaborari didactorico-stiintifice dintre profesorii mentionati si profesorii Facultatii Istorie si RI, ULIM.

In cadrul acestei vizite de lucru au fost organizate si doua intruniri (la Graz si Ljiubljiana) vizand colaborarea Facultatii Istorie si Relatii Internationale, ULIM cu facultatile similare din Universitatile Karl Franzens din Graz (Ausria), Babes-Bolyai din Cluj (Romania) si Universitatea din Ljubljana (Slovenia) in vederea implementarii unui Program de Master prin co-diplomare in Istoria Sud-Estului Europei.