Skip to main content
Noutăți

Vizita diplomatului turc Cengiz Güzeloluk

Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova, dr. conf.univ. Ilian Galben a avut la 22 decembrie curent, o întrevedere cu diplomatul turc  Cengiz Güzeloluk, Consilier în Domeniul Educației, Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova. La discuții au mai participat Prorector pentru Relații Internaționale Valentina Ciumacenco, dr. conf.univ.  și Dr. Kayhan Inan, profesor de limbă turcă în cadrul Centrului de Limba Turcă, ULIM.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe aspecte referitor la parteneriatul  existent dintre Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova și ULIM.

Prorectorul pentru Relații Internaționale a informat despre stadiul actual de dezvoltare a relațiilor bilaterale și a reliefat prioritățile universității pe segmentul internaționalizării procesului educațional.

Subiectul discuțiilor l-au constituit chestiuni de interes comun ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorinţa reciprocă de a intensifica relaţiile de colaborare dintre ULIM şi Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova și de a stabili, prin intermediul Ambasadei, relații de colaborare reciproc avantajoasă cu instituțiile de învățământ superior din Turcia, în vederea efectuării în acest scop a schimbului de studenți și profesori; promovării dezvoltării curriculare; realizării unor proiecte de cercetare comune; mobilității profesorilor și studenților etc.

Rectorul ULIM a exprimat recunoștință Ambasadei Republicii Turcia pentru colaborare și susținerea lectoratului de limbă turcă în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova.

La rândul său, reprezentantul Ambasadei și-a exprimat disponibilitatea aprofundării relațiilor de cooperare bilaterală în viitor prin proiecte comune de succes.

Leave a Reply