Skip to main content
Uncategorized @ro

Mărțișoare cromatice, la Galeria ULIM

Primăvara a venit cu o explozie cromatică, la Galeria ULIM, spațiu pentru expoziții de artă vizuală a celor mai de seamă artiști de la noi. Plasticianul Vasile Dohotaru, dr. conf. univ. la Facultatea Informatică, Inginerie, Design expune cele mai proaspete lucrări de pictură, invitând iubitorii de frumos la o meditație, la interferența viselor cu sentimentele reale pentru oameni.

Este expozant permanent, la Galeria ULIM, în speranța că va avea noi și noi discipoli, recunoscuți în mediul artistic din RM, dar și din străinătate. Studenții și dascălii pot admira operele artistului, care au fost prezentate în cadrul evenimentelor culturale din țările europene.

Vasile Dohotaru  a debutat în anul 1981. În 1976, după absolvirea școlii medii, a urmat studiile la Facultatea de Pictură și Grafică din cadrul Universității Pedagogice de Stat ”C.D. Ușinski” din Odesa.

După o afirmare de succes în lumea artei, a predat pictura la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău.

În anul 1990, a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, apoi – membru extern al Școlii de Acuarelă ”Aldo Raimond” de la Roma. Plasticianul Vasile Dohotaru a expus cu succes în multe țări din Europa – Germania, Franța, Italia, inclusiv în Federația Rusă. Lucrările sale au fost expuse și achiziționate de muzee de artă din România.

Leave a Reply