Skip to main content

Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) a avut privilegiul să găzduiască o întâlnire deosebită, marcând un moment special în consolidarea relațiilor noastre de diplomație culturală.

În data de 19 iunie, o delegație spaniolă importantă s-a aflat în vizită la ULIM condusă de Natalia Melnic, absolventa ULIM, Facultatea Istorie, Promoția 2003, actualmente, Președinta Asociației ”Amigos de Moldavia”, cu sediul  în Malaga, Spania.

Președinta Asociației a fost însoțită de membrii acestei organizații, în componența căreia se numără: Ricardo Bocanegra Sanchez – renumit avocat din Marbella, Luis Romero Santos – avocat și doctor în Drept, profesor universitar în Sevilla, Jose Antonio Gomez Gutiérrez – Director Radio COPE Marbella, Jose Manuel Lopez Cazorla – avocat, Primăria din Marbella și întreprinzător, Eulogio Suarez Sanchez – economist, expert în asigurări și întreprinzător din Málaga, Africa Maria Leon Fariña – scriitoare, Mercedes Galvez Morales – profesoară în Sevilla, Maria Elvira Yebra Villanueva – întreprinzător și Maria Josefa Gil Ruiz – organizatoare de evenimente culturale, inclusiv Concursul de Coplă din Málaga, organizat de 30 de ani consecutiv, cu participanți din toată Andaluzia.

Natalia Melnic alături de reprezentanții de marcă ai asociații au făcut cunoscută publicului agenda vizitei întreprinse în Republica Moldova, obiectivele și persepectivele de colaborare, informând totodată despre activitățile și proiectele în derulare ale asociației.

Consolidarea relațiilor moldo-spaniole în domeniile  cultură, educație, cercetare și inovare, dar și oportunitățile de dezvoltare a proiectelor de interes comun au fost discutate în cadrul întrunirii cu partea spaniolă.

Din partea Universității noastre, au participat la această discuție: Prorectorul pentru Relații Internaționale ULIM, Valentina Ciumacenco, Decana Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, Rodica Panța, precum și cadre didactice din cadrul facultății RIȘPJ, Ludmila Coadă și Vitalie Pleșca.

            Șefa delegației spanoile a adus mulțumiri gazdei pentru cordialitatea cu care a fost primită, exprimând-și disponibilitatea de a contribui personal la identificarea în cel mai scurt timp a unor universități din Spania, pe măsura ULIM, în vederea stabilirii unor parteneriate strategice de cooperare. Totodată, în vederea promovării culturii și civilizației spanoile, membrii Asociației au dat asigurări că vor identifica în scurt timp noi posibilități de modernizare a ”Aulei Spania” din cadrul ULIM, pe care au avut onoarea s-o viziteze în timpul turului organizat.

La #ULIM, continuăm să privim spre viitor cu optimism și să construim parteneriate solide și durabile prin rețeaua #Alumni ULIM, într-un spirit de colaborare și înțelegere reciprocă.

Exprimăm recunoștința față de membrii Asociației pentru interes, deschidere, participarea activă și pentru dialogul constructiv pe care l-am avut.

Leave a Reply